Pytanie o sonde 1.6SR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie o sonde 1.6SR
witam
tydzień temu kupiłem golfa IV 1.6 SR 98r jest to mój pierwszy VW predzej jeżdziłem tylko fordami i mam kilka pytań:
1. Czy kontrolka ciśnienia oleju powinna gasnąć dopiero po odpaleniu silnika, u mnie gaśnie sama na włączonym zapłonie po kilku sekundach od włączenia zapłonu na zgaszonym silniku
2. Czy mój golf ma 2 sondy czy jedną tzn. z oględzin widziałem tylko jedną przed katem 4 przewodową czy jest jeszcze jakaś?? a i jakie napięcia powinna mieć ta sonda, strasznie czuć benzyną.
tydzień temu kupiłem golfa IV 1.6 SR 98r jest to mój pierwszy VW predzej jeżdziłem tylko fordami i mam kilka pytań:
1. Czy kontrolka ciśnienia oleju powinna gasnąć dopiero po odpaleniu silnika, u mnie gaśnie sama na włączonym zapłonie po kilku sekundach od włączenia zapłonu na zgaszonym silniku
2. Czy mój golf ma 2 sondy czy jedną tzn. z oględzin widziałem tylko jedną przed katem 4 przewodową czy jest jeszcze jakaś?? a i jakie napięcia powinna mieć ta sonda, strasznie czuć benzyną.
Ostatnio zmieniony sob sie 29, 2009 19:52 przez Bodo87, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Re: Pytanie o sonde 1.6SR
Masz jedną sonde za katalizatorem, a nie przedBodo87 pisze:Czy mój golf ma 2 sondy czy jedną tzn. z oględzin widziałem tylko jedną przed katem 4 przewodową czy jest jeszcze jakaś??
Ostatnio zmieniony ndz sie 30, 2009 11:52 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale gafa, oczywiście, ze sonda jest przed katalizatorem
Ostatnio zmieniony ndz sie 30, 2009 11:39 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.