Problem ze stacyjka, nie moge odpalic auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem ze stacyjka, nie moge odpalic auta
stacyjka przekręca sie tylko do momentu odblokowania kierownicy a później jest zablokowana i nie można odpalić samochodu,co mogę z tym zrobić? odpalić samochód kablami? czy konieczna jest wymiana stacyjki?
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2009 14:59 przez daroslaw909, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale kontrolki ci się zaświecają, jak chcesz odpalić kablami jak nie możesz przekręcić stacyjki do momentu zadziałania rozrusznika, no chyba, że przekręcasz i uważasz, że nie działa a tak naprawdę padł ci aku to wtedy możesz ratować się kablami.stacyjka przekręca sie tylko do momentu odblokowania kierownicy a później jest zablokowana i nie można odpalić samochodu,co mogę z tym zrobić? odpalić samochód kablami? czy konieczna jest wymiana stacyjki?
Opisz coś dokładniej.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
lub kostka stacyjki..Marioo pisze:no chyba, że przekręcasz i uważasz, że nie działa a tak naprawdę padł ci aku
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- Nowicjusz
W jaki sposób odpaliłeś kablami?daroslaw909 pisze:jest zablokowana stacyjka i przekręcam tylko do momentu odblokowania kierownicy po siłowej próbie dochodzi do zaświecenia sie kontrolek ale nie ma rozruchu, odpaliłem go kablami i podejrzewam ze stacyjka jest do wymiany czy słuszne sa moje przypuszczenia?
kablami ze stacyjki.
Jeżeli nie dochodzi do zakręcenia rozrusznika bo kluczyk się nie chce przekręcić to co ci dały kable - nie rozumiem.
Jeżeli stacyjka się nie chce przekręcić to najlatwiej będzie ją chyba wymienić, ewentualnie są fachowcy, którzy naprawiają takie rzeczy.
[ Dodano: Pią Sie 28, 2009 15:14 ]
no tak zapomniałem o takiej możliwości, ale jeżelo stacyjka blokuję się mechanicznie to nie jest raczej wina kostki, no chyba, że nie kręci tylko.lub kostka stacyjki..
bliżej nie wyjaśnione
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Istnieje prawdopodobienstwo uszkodzenia mechanicznego kostki. U mnie pekla i blokowala kluczyk. Myslalem ze to wkladka stacyjki poszla, wstawilem druga i to samo, podmienilem wiec kostke i gralo.Marioo pisze:no tak zapomniałem o takiej możliwości, ale jeżelo stacyjka blokuję się mechanicznie to nie jest raczej wina kostki, no chyba, że nie kręci tylko.
Jesli sila dasz rade obrocic to proponuje dostac sie do kostki stacyjki (w FAQ jest porada) wypiac ja ze stacyjki i samym srubokretem odpalic, bedziesz mial odpowiedz co jest winne temu problemowi.daroslaw909 pisze:jest zablokowana stacyjka i przekręcam tylko do momentu odblokowania kierownicy po siłowej próbie dochodzi do zaświecenia sie kontrolek
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R