Gdzie jest silniczek Krokowy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dawide1000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Gdzie jest silniczek Krokowy

Post autor: dawide1000 » czw sie 27, 2009 22:04

Witam Gdzie jest silniczek krodziowy lub krokowy w gaźniki od golfa 1.6 PN?? lub co może być powodem nierównych obrotów w ogóle nie ma wolnych obr. i jeszcze jedno dlaczego samochód po 15min. na odpalonym silniku grzeje się niesamowicie tak że można by było usmażyć jajko na rurze wydechowej silniku czy nawet skrzynce (tam gdzie jest hamulec ręczny) za odpowiedzi Dziękuję z góry

:hmm: pozdro
Ostatnio zmieniony czw sie 27, 2009 23:26 przez dawide1000, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jozak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Jozak » czw sie 27, 2009 22:11

W Golfiku 1,6 PN nie ma silniczka krokowego. Jest tam coś takiego jak podciśnieniowy czujnik położenia przepustnicy. On steruje obrotami i niestety często szwankuje. Jeśli chodzi o to grzanie silnika to może padł ci czujnik temperatury wody? Jak nie chodzi to zepnij go na krótko i zobacz czy zadziała.

dawide1000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dawide1000 » czw sie 27, 2009 22:22

A gdzie znajduję się ten podciśnieniowy czujnik położenia przepustnicy ??
jeżeli chodzi o termostat to został wymieniony na nowy i to nie pomaga a co masz na myśłi żeby spiąć go na krótko???

Awatar użytkownika
wasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wasiak » czw sie 27, 2009 22:33

przy gazniku po lewej stronie
wlacza sie wentylator??
jaki stan plynu
pompa wody dobrze dziala

http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM

dawide1000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dawide1000 » czw sie 27, 2009 22:37

Wentylator nie zawsze się włącza
Płyn dopiero co wlany
może zrobię zdjęcie tego gaźnika to zobaczysz i pokażesz mi co i jak :hmm: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony czw sie 27, 2009 22:55 przez dawide1000, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw sie 27, 2009 22:54

dawide1000, pierwsza sprawa to zmien temat ! bo takie gdzie jest .... cisnie mi na usta jedna odpowiedz : a w d... jak nie wiesz gdzie ! umiesz pisac , jak to Ci sie silnik nagrzewa ?? no co ty nie powiesz, to myslalem ze tylko mnie sie silnik nagrzewa tak , ze nie mozna go dotknąc,
czy ty myslisz troszke ?
jak ma Ci sie silnik nie nagrzac ! to jest silnik spalinowy , a nie na wode !
rura to chyba normalne ze sie nagrzeje , tak samo kanał tam gdzie idzie wydech , przeciez to normalne ze ciepłe jest, jest lato, silnik sie nie chłodzi szybko jak latem, temp olju przy normalnej pracy silnika to okolo 100 st C, wiec to nie mało.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

dawide1000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dawide1000 » czw sie 27, 2009 22:56

A skąd mam to wiedzieć?? co ja k**** mechanik ???

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw sie 27, 2009 23:09

dawide1000 pisze:A skąd mam to wiedzieć?? co ja k**** mechanik ???
rgulamin czytałes czy nie bardzo ? i uwazaj na słowka, napisz od razu w temacie o co Ci chodzi , a nie jakies zgaduj zgadule urzadzasz.

Obrazek

dawide1000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dawide1000 » czw sie 27, 2009 23:10

regulamin właśnie zaczynam czytać , a słowo ?? przecież cenzurę zrobiłem temat poprawiony pasuje???

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw sie 27, 2009 23:21

dawide1000 pisze:regulamin właśnie zaczynam czytać
no to czytaj , szkoda ze tak pozno ,
mimo , ze dokonałes cenzury , to i tak wiadomo jakie miales zamiary i ton wypowiedzi jest jasny !

a co do tematu to nadal nie pasuje !
napisz o co Ci chodzi , o jaki silniczek , wycieraczek ? spryskiwaczy ? podnosnika szy czy dalej człowiek ma zgadywac ? napisz po ludzku ze potrzebujesz dowiedziec sie gdzie jst silniczek krokowy w PN , to zanim Ci temat zamkną ( co i tak pewnie niedugo nastąpi z racji tego ze piszac posta nie znasz regulaminu) to paru Ci ładnie wyjasni , ze w PN nie ma krokowca, a na dole strony jest szukajka ! i tam wiele wiecej sie dowiesz jak bedziesz uzywal tego urzadzenia miedzy uszami , a nie czekał , az ktos Ci wytłumaczy jak krowie na rowie, co do czgo itd, pisz jakie masz problemy w ostatecznosci jak nie znalazłes tego za pomoca wyszykiwarki , bo na tym polega szukanie na forum, nie na pisaniu tysiecznego posta o tym samym.
jeszcze masz jakies wątpliwości ? zapraszam w takim razie na PW .

Obrazek

dawide1000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dawide1000 » czw sie 27, 2009 23:27

To przepraszam za ton wypowiedzi, za nieznajomość regulaminu i za nie wykorzystanie szukajki :pub:

wpsowa692
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wpsowa692 » pt sie 28, 2009 00:13

Sorry wrzucę swoje 3 grosze dla mnie ten patent pierburga to jest totalna porażka ani to gaźnik ani to wtrysk a najgorsze że zaingerowali też w zapłon chcąc to ustrojstwo wyrzucić trzeba oprócz "normalnego" gaźnika zarzucić jeszcze aparat zapłonowy z regulatorami odśrodkowymi podciśnieniowym.Najbardziej bawi mnie gdy wyłączasz zapłon to on sobie tam jeszcze brzęczy pod maską co on tam robi???Jeśli chodzi o w/w nastawnik przepustnicy to takie białe ustrojstwo do niego dochodzą 2 przewody podciśnieniowe a na wierchu czarna pokrywka pod nią wielostyk.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”