Gdzie jest silniczek Krokowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Gdzie jest silniczek Krokowy
Witam Gdzie jest silniczek krodziowy lub krokowy w gaźniki od golfa 1.6 PN?? lub co może być powodem nierównych obrotów w ogóle nie ma wolnych obr. i jeszcze jedno dlaczego samochód po 15min. na odpalonym silniku grzeje się niesamowicie tak że można by było usmażyć jajko na rurze wydechowej silniku czy nawet skrzynce (tam gdzie jest hamulec ręczny) za odpowiedzi Dziękuję z góry
pozdro

Ostatnio zmieniony czw sie 27, 2009 23:26 przez dawide1000, łącznie zmieniany 2 razy.
W Golfiku 1,6 PN nie ma silniczka krokowego. Jest tam coś takiego jak podciśnieniowy czujnik położenia przepustnicy. On steruje obrotami i niestety często szwankuje. Jeśli chodzi o to grzanie silnika to może padł ci czujnik temperatury wody? Jak nie chodzi to zepnij go na krótko i zobacz czy zadziała.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wentylator nie zawsze się włącza
Płyn dopiero co wlany
może zrobię zdjęcie tego gaźnika to zobaczysz i pokażesz mi co i jak

Płyn dopiero co wlany
może zrobię zdjęcie tego gaźnika to zobaczysz i pokażesz mi co i jak

Ostatnio zmieniony czw sie 27, 2009 22:55 przez dawide1000, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dawide1000, pierwsza sprawa to zmien temat ! bo takie gdzie jest .... cisnie mi na usta jedna odpowiedz : a w d... jak nie wiesz gdzie ! umiesz pisac , jak to Ci sie silnik nagrzewa ?? no co ty nie powiesz, to myslalem ze tylko mnie sie silnik nagrzewa tak , ze nie mozna go dotknąc,
czy ty myslisz troszke ?
jak ma Ci sie silnik nie nagrzac ! to jest silnik spalinowy , a nie na wode !
rura to chyba normalne ze sie nagrzeje , tak samo kanał tam gdzie idzie wydech , przeciez to normalne ze ciepłe jest, jest lato, silnik sie nie chłodzi szybko jak latem, temp olju przy normalnej pracy silnika to okolo 100 st C, wiec to nie mało.
czy ty myslisz troszke ?
jak ma Ci sie silnik nie nagrzac ! to jest silnik spalinowy , a nie na wode !
rura to chyba normalne ze sie nagrzeje , tak samo kanał tam gdzie idzie wydech , przeciez to normalne ze ciepłe jest, jest lato, silnik sie nie chłodzi szybko jak latem, temp olju przy normalnej pracy silnika to okolo 100 st C, wiec to nie mało.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no to czytaj , szkoda ze tak pozno ,dawide1000 pisze:regulamin właśnie zaczynam czytać
mimo , ze dokonałes cenzury , to i tak wiadomo jakie miales zamiary i ton wypowiedzi jest jasny !
a co do tematu to nadal nie pasuje !
napisz o co Ci chodzi , o jaki silniczek , wycieraczek ? spryskiwaczy ? podnosnika szy czy dalej człowiek ma zgadywac ? napisz po ludzku ze potrzebujesz dowiedziec sie gdzie jst silniczek krokowy w PN , to zanim Ci temat zamkną ( co i tak pewnie niedugo nastąpi z racji tego ze piszac posta nie znasz regulaminu) to paru Ci ładnie wyjasni , ze w PN nie ma krokowca, a na dole strony jest szukajka ! i tam wiele wiecej sie dowiesz jak bedziesz uzywal tego urzadzenia miedzy uszami , a nie czekał , az ktos Ci wytłumaczy jak krowie na rowie, co do czgo itd, pisz jakie masz problemy w ostatecznosci jak nie znalazłes tego za pomoca wyszykiwarki , bo na tym polega szukanie na forum, nie na pisaniu tysiecznego posta o tym samym.
jeszcze masz jakies wątpliwości ? zapraszam w takim razie na PW .
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Sorry wrzucę swoje 3 grosze dla mnie ten patent pierburga to jest totalna porażka ani to gaźnik ani to wtrysk a najgorsze że zaingerowali też w zapłon chcąc to ustrojstwo wyrzucić trzeba oprócz "normalnego" gaźnika zarzucić jeszcze aparat zapłonowy z regulatorami odśrodkowymi podciśnieniowym.Najbardziej bawi mnie gdy wyłączasz zapłon to on sobie tam jeszcze brzęczy pod maską co on tam robi???Jeśli chodzi o w/w nastawnik przepustnicy to takie białe ustrojstwo do niego dochodzą 2 przewody podciśnieniowe a na wierchu czarna pokrywka pod nią wielostyk.