WITAM MA PROBLEM Z GOLFEM VR6 PRZECZYTAJCIE POMÓŻCIE

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MARTINO-VR6

WITAM MA PROBLEM Z GOLFEM VR6 PRZECZYTAJCIE POMÓŻCIE

Post autor: MARTINO-VR6 » pt lis 04, 2005 18:38

Witam.
Poruszałem już mój problem na forum.
Pisze jeszcze raz:
kupiłem golfa vr6 z 1992 roku,auto ma instalację gazową LANDI RENZO.
Kupiłem go w takim stanie:na gazie chodzi i moc ma ale gaśnie na biegu jałowym na benzynie gaśnie.
Poprzedni właściciel mówił że jest walnięta LAMBA.kupiłem mu nową lambdę i auto nadal gaśnie.
ostatnio pojechałem autem na kompa,gościu pokasował błędy na kompie I WYSZŁO ŻE JEST STRZELONY PRZEPŁYWOMIERZ, po wykasowaniu błędów na benzynie nie umiałem wyjechać już z warsztatu (dojechałem na gazie ).kupiłem nowy przepływomierz i założyłem ale niestety auto zaraz po uruchomieniu silnika traci obroty i gaśnie.zero poprawy.brak mi już sił.Po odpaleniu próbowałem go wyciągać na obroty-nawet wychodzi jednak po kilkunastu sekundach lub po około 2 minutach zaczyna się dusić,mam filtr stożkowy i słychać takie dziwne mlaśnięcia powietrza gdy w chwili gdy gaśnie próbuje mu dawać po gazie.co może być?
po włożeniu nowego przepływomierza powinien iść.
dopóki gość nie pokasował błędów na kompie auto jakotako chodziło ale potem juz kaplica.
Po odpaleniu auto robi buuu buu bu u i echo.
Pomocy.
PROSZE KOGOŚ KTO MA VR6 Żeby mi posłał fotki spod maski zwłaszcza od strony kolektora wydechowego.
POzdrawiam wzystkich i czekam na pomoc
tak samo na zimnym i ciepłym silniku. napisze tyle że auto na walniętym przepływomierzu zajechało o własnych siłach na kompa tyle że gasło na wolnym biegu.
PROSZE KOGOŚ KTO MA VR6 Żeby mi posłał fotki spod maski zwłaszcza od strony kolektora wydechowego.
POzdrawiam wzystkich i czekam na pomoc.
Gdzie w VR6 jest silniczek krokowy????

POZDRAWIAM I CZEKAM NA POMOC

Czy to prawda że po włożeniu nowego przepływomierza trzeba się autem przejechać kilkanaście km żeby komp sobie ustalił nowe parametry i zaadaptował nową przepływkę?

Witam.jestem szczęsliwy jak gówniarz bo dziś mój Vr odpalił i nie zgasł.sam nie wiem jak się to stało tylko na noc odłączyłem mu klemy.
Nawet sie przejechałem ale nie ma mocy i dusi się przy nagłym dodaniu gazu.
POMOCY czy teraz wystarczy jechać tylko na kompa i wyregulować go?
mam stożkowy filtr powietrza nowy i przy nagłym dodaniu gazu auto słabnie i dziwnie mlaszcze powietrze.
vzy moze filtr jest do dupy???

greg

Post autor: greg » pt lis 04, 2005 19:38

zdejmując klemy zrobiłeś reset kompa i dlatego ożył..

Pichu

Post autor: Pichu » wt lis 08, 2005 02:02

ja bym jeszcze porzadnie wyczyscil przepustnice, nie ma wiele roboty by ja zdemontowac a rezultaty sa zauwazalne. mialem podobne problemy jak Ty - wyczyscilem przepustnice i jak reka odjal!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”