Golf3 1,6, 1994 - kapie z tlumika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Golf3 1,6, 1994 - kapie z tlumika
Od jakiegos czasu zauwazylem, ze moje auto zostawia spore plamy na jezdni. Nie mam kanalu, jednak zauwazylem, ze jakis plyn pokapuje sobie z tlumika, a dokladnie rzecz biorac z dziurki w tylnej czesci auta w okolicach spawu.
To, ze prawdopodobnie tlumik bedzie do wymiany lub zespawania to pol biedy. Bardziej martwi mnie fakt tego kapania.
Co moze byc przyczyna lub co zrobic zeby ustalic przyczyne ?
To, ze prawdopodobnie tlumik bedzie do wymiany lub zespawania to pol biedy. Bardziej martwi mnie fakt tego kapania.
Co moze byc przyczyna lub co zrobic zeby ustalic przyczyne ?
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jedna rzecz: jeśli oleju ubywa mało, do ok. 0,3-0,5 l (zależy od klasy oleju) nie zauważycie białej chmurki. A jak powoli ubywa, i nie ma wycieków, to na 90% uszczelniacze trzonków zaworów.
Nie wysycha, bo jednak woda z wydechu to nie woda destylowana. Zbiera sadze i emulsję z nie spalonego oleju (jeśli faktycznie auto ciut go bierze).
Nie wysycha, bo jednak woda z wydechu to nie woda destylowana. Zbiera sadze i emulsję z nie spalonego oleju (jeśli faktycznie auto ciut go bierze).