Byłem u mechanika z powodu, nie odpalam z kluczyka tylko robię kombinacje i na końcu zamiast kluczyk wduszać do końca naciskam przycisk i puszczam kiedy zapali.
Na początku wydawało mi się, że za długo trzymam przycisk "kluczyk" wciśnięty i dlatego mi tak zgrzytnie zawsze raz nawet udało mi się odpalić bez zgrzytu bo puściłem szybciej przycisk i silnik się dławną i zaskoczył.
Samochód pali na dotyk, ale zawsze słychać zaraz po odpaleniu bardzo krótko taki zgrzyt.
Mechanik powiedział, że za późno przyjechałem bo brakuje już czegoś tam i wymiana bendiksa nie wyeliminuje zgrzytu i, że on ocenia rozrusznik, że pochodzi jeszcze max 2 lata i trzeba będzie cały wymienić.
TERAZ to czasami mi już zgrzyta od momentu przekręcenia, kręcenia do momentu zapalanie i sekunde po.
Czy te 2 lata to jest wogóle możliwe przejechać na tym jeszcze ? Czy nie wiadomo może zaskoczyć jeszcze 100 razy a za 101 nic ?
P.S.
W katalogu intercars rozrusznik komplet jest BOSCH za 668,51 zł i LAUBER za 289,24 zł, ile wytrzyma nowy rozrusznik LAUBER bez awarii ?
Rozrusznik Golf II 1.3 NZ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf GTD, jedź do innego mechanika i upewnij się, że to rozrusznik
Jak już będziesz pewien, że tak - zamiast nowego, poszukaj regenerowanego np. na Allegro. Ja tak zrobiłem, gdy mój padł i kupiłem BOSCHa - chodzi już około roku i nawet się nie zająknął. Koszt zakupu wyniósł około 150 zł.
Jak już będziesz pewien, że tak - zamiast nowego, poszukaj regenerowanego np. na Allegro. Ja tak zrobiłem, gdy mój padł i kupiłem BOSCHa - chodzi już około roku i nawet się nie zająknął. Koszt zakupu wyniósł około 150 zł.
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 19:51 przez JayT, łącznie zmieniany 1 raz.