komputer nie pokazuje spalania-jak naprawić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
komputer nie pokazuje spalania-jak naprawić
Na początku chciałbym powitać wszystkich użytkowników gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum
Lecz jest to temat założony z innego powodu, tak więc przechodzę do konkretów, mianowicie:
Kiedy zakupiłem golfika nie działał u niego komp pokładowy oraz alarm. Pod domem wymieniłem jeden bezpiecznik i wszystko działa oprócz właśnie spalania, temp wszystkie itd pokazuję normalnie ale spalanie jest ciągle 0.00. I właśnie przydała by mi się mała podpowiedź co sprawdzić, co gdzie podłączyć
ps. znalazłem że trzeba jakiś kabel od podciśnienia podłączyć chyba tylko, że nie wiem który to i gdzie go wpiąć
z góry dzięki za pomoc
Lecz jest to temat założony z innego powodu, tak więc przechodzę do konkretów, mianowicie:
Kiedy zakupiłem golfika nie działał u niego komp pokładowy oraz alarm. Pod domem wymieniłem jeden bezpiecznik i wszystko działa oprócz właśnie spalania, temp wszystkie itd pokazuję normalnie ale spalanie jest ciągle 0.00. I właśnie przydała by mi się mała podpowiedź co sprawdzić, co gdzie podłączyć
ps. znalazłem że trzeba jakiś kabel od podciśnienia podłączyć chyba tylko, że nie wiem który to i gdzie go wpiąć
z góry dzięki za pomoc
Madoń, jaki model golfa i jaki silnik ?
[ Dodano: 18 Sie 2009 19:32 ]
poczytaj to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186539 a następnym razem używaj opcji szukaj
[ Dodano: 18 Sie 2009 19:32 ]
poczytaj to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186539 a następnym razem używaj opcji szukaj
nie kabel od podciśnienia tylko przewód do sterownika silnikaMadoń pisze:ps. znalazłem że trzeba jakiś kabel od podciśnienia podłączyć chyba tylko, że nie wiem który to i gdzie go wpiąć
[ Dodano: 18 Sie 2009 19:48 ]
na moje oko brak połączenia z sterownikiem masz
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
michalqqr, silnik 1.6 rocznik 96 3-drzwiowy. Sorry, ale w tym temacie nie znalazłem czegoś co mogłoby mi pomóc
norek111, tutaj już konkretnie, tylko jeszcze żebyś mi opisał jak się połączyć ze sterownikiem to byłbym niezmiernie wdzięczny Bo ja niestety zielony jestem w takie klocki
norek111, tutaj już konkretnie, tylko jeszcze żebyś mi opisał jak się połączyć ze sterownikiem to byłbym niezmiernie wdzięczny Bo ja niestety zielony jestem w takie klocki
Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2009 23:01 przez Madoń, łącznie zmieniany 1 raz.
podaj jeszcze kod silnikaMadoń pisze: norek111, tutaj już konkretnie, tylko jeszcze żebyś mi opisał jak się połączyć ze sterownikiem to byłbym niezmiernie wdzięczny Bo ja niestety zielony jestem w takie klocki
,,Madoń pisze:michalqqr, silnik 1.6 rocznik 96 3-drzwiowy. Sorry, ale w tym temacie nie znalazłem czegoś co mogłoby mi pomóc
sterownik masz na podszybiu , od 27 pinu tego sterownika powinien iść kabel fioletowo biały do środka auta , tam za skrzynką bezpieczników ma się łączyć z kabelkiem takiego samego koloru , który ma iść do kostki zegara , ma dochodzić do 26 pinu tej kostki , no chyba że ktoś dokładał MFA i albo nie podłączył sterownika pod zegar , lub coś pokombinował , jeśli tak to kolor tego kabelka może być inny , ale piny 27 i 26 muszą być połączone , bo inaczej nie będzie pokazywać spalania , układ podciśnieniowy jest ale w MK2
nie koniecznie od 27 pinu,AKS>AFT>AEK pin 10miś fazi pisze:sterownik masz na podszybiu , od 27 pinu tego sterownika powinien iść kabel fioletowo biały do środka auta
[ Dodano: 19 Sie 2009 09:45 ]
mowa o silniku 1.6
jak napisałem wyżejmiś fazi pisze:z tego co pamiętam to tylko sterownik Simos ma od 10 pinu
[ Dodano: 19 Sie 2009 09:52 ]
niema co wiercić w temacie bo wszystko jest kilka razy opisane na forum
Ostatnio zmieniony śr sie 19, 2009 09:53 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.