Może sprawdź elektrozawór biegu jałowego. ewent. wykręć go i zobacz, czy chodzi przy przekręcaniu stacyjki i czy nic nie siedzi w gnieździe lub dyszach? Może kabelek?
[ Dodano: Pon Paź 31, 2005 1:03 pm ]
A w MH gaźnikowym POWINIEN być filtr na silniku (dokładnie - na przewodzie zasilającym, przed pompą paliwa, grubszy od pozostałych węży paliwowych, on wychodzi z lewej strony komory silnika przy kielichu, przechodzi pod tylną częścią obudowy filtra powietrza i dalej do pompy paliwa, wchodzi na grubszy z 2 króćców pompy, filtr jest tuż przed pompą, przynamniej u mnie). No musi być i tyle (wysokociśnieniowy filtr z tyłu pod podłogą przy zbiorniku mają auta z wtryskiem, ale to jest dużo większa aluminiowa puszka, pod tylnym prawym siedzeniem).
Jak go nie ma, to dziwne. Mała półprzezroczysta plastikowa puszka średnica ok. 4 cm, długość ok. 6 cm, z dwoma króćcami. Przed pompą paliwa. Jak go tam nie ma, to spróbowałbym go założyć (10 minut roboty, 5 zł filtr, 2 złote dwie opaski zaciskowe). I wtedy porządnie przepłukać pompę paliwem (nierozbieralna, jeśli masz oryginał pierburga), wyczyścić gaźnik i spróbować. Sądząc po opisie jest tak, jakbyś w ogóle nie miał filtra i dlatego gaźnik się zasyfia. Ja u siebie nie znaleazłem żadnego drugiego przy zbiorniku (chyba że w passacie, tam tak, bo to jest jednopunkt).
[ Dodano: Pon Paź 31, 2005 1:05 pm ]
miomio1 pisze:powinien być przy zbiorniku paliwa w mk2 na szerokości auta , a w mk3 wzdłuż długości samochodu , dochodzi do niego jeden wężyk a z drugiej strony wężyk odchodzi do przodu auta
Ale to chyba tylko we wtryskowcach, gaźnikowe tylko przy silniku