Witam,
zabrałem się dzisiaj za wymianę oleju i filtrów. Z olejem i filtrem powietrza nie ma problemu, ale chciałem się dostać do filtra przeciwpyłkowego (kabinowego) i pojawił się problem.
Nie chciałbym czegoś pourywać przy wyciąganiu schowka, bo podobno od tamtej strony trzeba się do niego dostać, stąd moja prośba:
Czy ktoś demontował schowek i wie co dokładnie trzeba wykręcić żeby dostać się do filtra kabinowego.
Udało mi się zdjąć schowek od strony drzwi pasażera ale od strony kokpitu jest problem....
Ktoś pomoże???
Filtr kabinowy - wymiana
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

http://www.filtron.pl/katalog/instrukcje/1111k.pdf
instrukcje z obrazkami znajdziesz na stronie filtrona, zdarzają sie błędy ale nie sprawdzę tego bo nie znam MK5
instrukcje z obrazkami znajdziesz na stronie filtrona, zdarzają sie błędy ale nie sprawdzę tego bo nie znam MK5
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- doggie
- V.I.P.

- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Filtr kabinowy - wymiana
masakra - a po co chcesz demontować schowek???? kabinowy jest pod schowkiem nad nogami pasażera - i nic nie trzeba demontować, jest tam taka wąska plastikowa pokrywka w kształcie długiego prostokąta którą przesuwasz o około 1 cm w bok żeby wychaczyć ją z uchwytów trzymających, wyjmujesz ją a za nią filtr kabinowy, który jest tam niejako na "sztorc"arturro79 pisze:Witam,
zabrałem się dzisiaj za wymianę oleju i filtrów. Z olejem i filtrem powietrza nie ma problemu, ale chciałem się dostać do filtra przeciwpyłkowego (kabinowego) i pojawił się problem.
Nie chciałbym czegoś pourywać przy wyciąganiu schowka, bo podobno od tamtej strony trzeba się do niego dostać, stąd moja prośba:
Czy ktoś demontował schowek i wie co dokładnie trzeba wykręcić żeby dostać się do filtra kabinowego.
Udało mi się zdjąć schowek od strony drzwi pasażera ale od strony kokpitu jest problem....
Ktoś pomoże???