mk2 pytanie co do kostek po zbior.płynu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
thomson
Nowicjusz
Nowicjusz

mk2 pytanie co do kostek po zbior.płynu

Post autor: thomson » sob paź 29, 2005 14:05

pytanko w związku z kostkami pod zbiornikiem wyrównawczym w golfie mk 2 do czego one służa biała chalogeny a reszta ??

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » sob paź 29, 2005 15:02

biała to chyba migacze a czarna to halogeny ale nie jestem pewien, tylko troche dziwne to miesjce które opisales ze pod zbiorniczkiem plynu wyronawczego, raczej za zderzakiem powinny byc

Awatar użytkownika
igor002
Marysiakra
Marysiakra
Kontakt:

Re: mk2 pytanie co do kostek po zbior.płynu

Post autor: igor002 » ndz paź 30, 2005 01:09

thomson pisze:pytanko w związku z kostkami pod zbiornikiem wyrównawczym w golfie mk 2 do czego one służa biała chalogeny a reszta ??
a wiec tak, jeden styk to od halogenów, dwa styki to od kierunkowskazów bocznych (lewego i prawego) a jeden to bodajże masa.

Przepis na sprawdzenie co jest co:
Bierzesz miernik, załanczasz o jedno przełozenie przeciwmgielne i szukasz na którym jest napięcie, potem wyłanczasz w celu sprawdzenia czy to rzeczywiscie ten, dalej postepujesz analogicznie, tzn kierunkowskazy załanczasz, lewy, prawy, i sprwdzasz (tu napięcie skacze ood 0-12v bo przerywacz działa). na samym końcu albo też na samym początku sprawdz ciagłosc z masą, oczywiście jeżeli masz 4 wyprowadzenie, ja miałem, jezeli jest połaczone z -akku to jest to masa.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie Paź 30, 2005 1:10 am ]
sas_gti pisze:biała to chyba migacze a czarna to halogeny ale nie jestem pewien, tylko troche dziwne to miesjce które opisales ze pod zbiorniczkiem plynu wyronawczego, raczej za zderzakiem powinny byc

pierwsze słysze ze za zdeżakiem, bo każdy jak pyta to właśnie ma pod zbiorniczkiem wyrównawczym.

Mk3 GTI 16V ABF

Awatar użytkownika
thomson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: thomson » ndz paź 30, 2005 01:10

napewno pod zbiorniczkiem wyrównawczym bo tam właśnie znalazłem biała kostke w kształcie litery T i jest ona do lamp ale nie wiem do czego te inne

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Re: mk2 pytanie co do kostek po zbior.płynu

Post autor: sas_gti » ndz paź 30, 2005 13:24

[ Dodano: Nie Paź 30, 2005 1:10 am ]
sas_gti pisze:biała to chyba migacze a czarna to halogeny ale nie jestem pewien, tylko troche dziwne to miesjce które opisales ze pod zbiorniczkiem plynu wyronawczego, raczej za zderzakiem powinny byc

pierwsze słysze ze za zdeżakiem, bo każdy jak pyta to właśnie ma pod zbiorniczkiem wyrównawczym.[/quote]

faktycznie, ja mysalem o g60 a te kostki nie w sa nim pod zbiorniczkiem , bo zbioniczek jest przy kielichu pod szyba, stąd moj blad

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”