zakładałem dziś sprzęt grający w aucie był odłączony akumulator na minute i nie działają piloty do auta tzn. KLUCZYK TYPU SCYZORYK nie zamyka i nie otwiera. Znalazłem dwie instrukcje synchronizacji :
jedna to:
– włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.
druga to ta z instrukcji VW golfa ze wcisnąć pilota i w ciągu minuty otworzyć i zamknąć auto ale tez nic to nie dało.
Co mam zrobić? Wszystko w aucie działa tylko ten centralny nie. na chwile był odłączony akumulator i to pewnie to jest wina i jak teraz? auto zamykam mechanicznie kluczykiem ale nie załącza się alarm. sprawdziłem mniej więcej bezpieczniki te z kluczykiem czyli od centralnego i niby ok. już nie wiem co robić bo mecze się już z 2 godziny a znalezione rady na forum nie pomagają.
może radio złe pod pietę mam? jutro będę sprawdzał ale już straciłem chęci...
synchronizacja pilota
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to była wina kabli złączonych na radiu żółty z czerwonym był złączony bo niby tak miało być by radio nie gubiło pamięci tak wyczytałem gdzieś lecz nie można tak robić... rozłączyłem i jest ok piloty działają... znajdę chwile to będę dalej gryzł radio jak podłączyć ten kabelek od pamięci by nie gubiło...
Czerwony od radia podlocz pod kabel zolto czerwony ktory jest w aucie A zolty podlocz pod to drugie zasilanie niepamietam koloru ale podten ktory jest pod brozowym I bedzie ok Dlatego central Ci nie dzialal poniewaz miales radio podloczone bez kluczyka A to podloczenie ktore Ci podalem jest z kluczykiem i tak ma byc
-
greg