Kilka pytan odnosnie golfa II 1.6D 55KM

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Kilka pytan odnosnie golfa II 1.6D 55KM

Post autor: Itor » pn lip 27, 2009 21:25

witam,
Od tygodnia jestem posiadaczem (a wlasciwie moja zona) golfika II 1.6D 55KM 89 r. Nigdy nie jezdzilem ani nie mialem diesla mam wiec kilka pytan:)

1.Czy diesel nagrzewa sie dluzej niz benzyniak? Jezdze autem na gaz i moja benzyna z lpg nagrzewa sie o wiele szybciej niz golfik

2.Strzalka od temperatury plynu - u mnie nie jest idealnie na srodku (nie przykrywa czerwonej diody) u mnie dochodzi do obrzezy diody

3.Czy po przekreceniu kluczyka ale nie wlaczeniuzaplonu kontrolka od oleju moze migac? (u mnie miga)

4.Mechanik mnie na przegladzie postraszyl ze moga byc problemy z uszczelka pod glowica poniewaz w zbiorniczku plynu znalazl plywajace czarne farfocle. Jest sie czego bac? Ile kosztuje zrobienie uszczelki w tym silniku?

To na razie tyle.
Z gory dzieki za wyrozumialosc:)

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pn lip 27, 2009 21:45

Itor pisze:1.Czy diesel nagrzewa sie dluzej niz benzyniak?
Może się wolniej nagrzewać,tym bym się nie przejmował.
Itor pisze:2.Strzalka od temperatury plynu - u mnie nie jest idealnie na srodku (nie przykrywa czerwonej diody) u mnie dochodzi do obrzezy diody
Też bym się tym nie przejmował z bardzo,rozrzut był dosyc duży jeśli chodzi o wskazniki w mkII.
Itor pisze:3.Czy po przekreceniu kluczyka ale nie wlaczeniuzaplonu kontrolka od oleju moze migac? (u mnie miga)
Jak najbardziej może,były zegary z migającą i niemigającą kontrolką.Ta migająca jest jeśli licznik wyposażony jest w układ kontroli ciśnienia oleju.
Itor pisze:4.Mechanik mnie na przegladzie postraszyl ze moga byc problemy z uszczelka pod glowica poniewaz w zbiorniczku plynu znalazl plywajace czarne farfocle. Jest sie czego bac? Ile kosztuje zrobienie uszczelki w tym silniku?
Dopóki się nic nie dzieje,płyny się nie mieszają,nie ubywa wody to zostaw w spokoju.Mnie mechanik też staraszył,przejechałem prawie 60 tys km i nic się nie dzieje.Miałem takiego golfika i przez dwa lata nic a nic się nie zepsuło :bigok:

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Itor » pn lip 27, 2009 22:04

dzieki za info, troche mnie kolega podniosl na duchu:)

wyczytalem w instukcji ze po przekreceniu kluczyka kontrolka (dioda) od wskaznika temp. plynu powinna migac pare sekund a u mnie nic nie miga:)
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2009 22:07 przez Itor, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”