Witam.
Jakieś 2 miesiące temu zakupiłem kompletne wspomaganie z jetta 1.8 16V do swojego golfa mk2 1.6 TD. z założeniem nie było problemu oprócz dobrania odpowiedniej ilości podkładek żeby koła pasowe o siebie nie tarły. Wszystko zostało wymyte. Zalałem nowy płyn febi zielony założyłem nowy pasek i tak pojeździłem 2,3 tygodnie i się zaczęło. Przy kręceniu na suchym asfalcie w miejscu słychać było dziwne piski. Pasek się palił na kółku pompy a ona stawała przy gwałtownych *#cenzura#* kierownicą. dzisiaj zmieniłem płyn na febi ten droższy ten czerwony i pompa zaczęła wyć. Kręci się dobrze ale jak dam 3 tys obr to buczy niesamowicie. Czy to pompa padła ? Czy blokowanie paska było przyczyną zużytej pompy wspomagania ? Dzięki za wszystkie podpowiedzi i pozdrawiam.
Wspomaganie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia

- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
chyba za słabo napięty pasek
wróć kolego do zielonego febi
a zrobiłeś płukanie nowym płynem
bo ja zrobiłem po 2 tygodniach i bardzo zasyfiony był
wróć kolego do zielonego febi
a zrobiłeś płukanie nowym płynem
bo ja zrobiłem po 2 tygodniach i bardzo zasyfiony był
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0