obieg wew. na klimatroniku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

safik25
Mały gagatek
Mały gagatek

obieg wew. na klimatroniku

Post autor: safik25 » czw lip 23, 2009 21:35

Witam otuż dziś zabrałem się za czyszczenie parownika,według instrukcji jaką znalazłem na forum zaopatrzyłem się w niezbędne narzędzia i 3 szt.zimnego chmielu :) (nie pytajcie co było na parowniku) ale nie tu mam pytanie gdy już przeczyściłem chciałem sprawdzić czy wszystko działa i tu zoonk :crazy: czytałem na forum że jak nawiew jest ustawiony na szyby to obieg wew. nie będzie robił,ale to na manualnej na klimatroniku nie wiem ale ta klapka po naciśnięciu przycisku nie podnosi się ani nie opuszcza (klapka pod silniczkiem dmuchawy ) nie ważne czy jest na szyby czy na auto lub econ. wypiąłem więc silnik i *#cenzura#* i silniczek robi bo coś tam brzęczy włożyłem dłoń z prawej strony silnika i coś tam sie kręciło,wiec dlaczego do ku.. ta klapka pozostaje w miejscu nie zabardzo wiem jak to rozłożyć ?
i pytanie Koledzy co się mogło posypać albo jak to zdemontować i wyciągną.Poskładałem to ale chyba będę musiał rozebrać to jeszcze raz ale nie wiem jak za to sie zabrać
dla innych proszę ostrzędzić mi czytania odpowiedzi typu jest szukajka i podłącz VAG bo te dwie odpowiedzi są chyba najbardziej popularne na forum :chytry:
ps.chyba będzie to raczej usterka mechaniczna może ma ktoś zdjęcie z etki lub innego programu i pomógł by
uff sie opisałem !!!! ale to po kilku szt. bo 3 do czyszczenia klimy w temperaturze 30 stopni może być mało :otepienie:

"Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżke, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop."

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw lip 23, 2009 22:42

safik25 pisze:włożyłem dłoń z prawej strony silnika i coś tam sie kręciło,wiec dlaczego do ku.. ta klapka pozostaje w miejscu
bo zębatka, która obraca klapką pękła

W tym temacie jest opisanie o co chodzi: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144660
Jakbyś jeszcze czegoś nie wiedział to wal PW.
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”