1.8 16v gasnie na klimatyzacji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1.8 16v gasnie na klimatyzacji
Witam
Co prawda posiadam seata cordobe ale czytajac posty domyslam sie ze znajde tu fachowa pomoc.
Otóż od 2 dni jestem wlascicielem tego autka i kiedy jezdze z wlaczona klimatyzacja i puszczam gaz i wciskam sprzeglo (np na dojazdach do skrzyzowania) to auto gasnie. Co moze byc tego przyczyna?
Co prawda posiadam seata cordobe ale czytajac posty domyslam sie ze znajde tu fachowa pomoc.
Otóż od 2 dni jestem wlascicielem tego autka i kiedy jezdze z wlaczona klimatyzacja i puszczam gaz i wciskam sprzeglo (np na dojazdach do skrzyzowania) to auto gasnie. Co moze byc tego przyczyna?
- Paweł Marek
- V.I.P.

zili, masz silnik na Digifancie z zaworem regulacyjnym biegu jałowego, zbliżony do 2E z golfa 3. Na Twoim miejscu sprawdziłbym ustawienie rozrządu i zapłonu, poszukał czy niema nieszczelności w dolocie (wszystkie węże łącznie z odmą), na koniec spróbował podmnienić zawór regulacyjny, najpierw na próbę gdzieś na szrocie, bo nie idzie go zdiagnozować elektrycznie póki sie całkiem nie spali. Potem ewentualnie sprawdzić stycznik biegu jałowego (zwarty na zamknietej przepustnicy i połączenie klimy ze sterownikiem silnika - do pinu 39. Ale raczej to bedzie coś z tych rzeczy które wymieniłem na początku
Ostatnio zmieniony pt lip 24, 2009 09:15 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.