Demontaż stacyjki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Demontaż stacyjki
Witam. Bardzo proszę o poradę. Posiadam Golfa II 1.6 rok produkcji 1991. Mam do wymiany kostkę w stacyjce ale nie umiem wyciągnąć stacyjki. A dokładniej nie potrafię ściągnąć wieloklina. Próbowałem ściągaczem i nic. Czy jest jakiś inny sposób na wyciągniecie stacyjki?
śruba przy przegubie krzyżakowym kierownicyKrauziak69 pisze:Czy jest jakiś inny sposób na wyciągniecie stacyjki?
[ Dodano: 20 Lip 2009 10:08 ]
i kostkę wymienisz bezproblemowo
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
witam
aby wyciągną kostkę musisz demontowac wszystko do spodu. kierownica przelączniki i ta tulejez wieloklinem. niestety aby ją zdjąc usisz użyc ściągacza. jak będziesz juz miał tuleje odkrytą przy zakładaniu sciągacza wlóż srut od łożyska między sciagacz a oparcie sciągacza na wałku żeby nie popsuc gwintu. łatwo ci nie zejdzie bo jak nie byla zdejmowana to troche mocno siedzi. ja zrobilem sciągaczz blachy 8mm cos na wzór sciągacza do drązków do poloneza. sprawdza się zarówno w dwójce jak i w 3-ce golfie. dobrze jest podciągnc srubę sciągacza i udeżyc młotkiem w tuleje o ile konstrukcja sciągacza na to pozwala. powodzenia
aby wyciągną kostkę musisz demontowac wszystko do spodu. kierownica przelączniki i ta tulejez wieloklinem. niestety aby ją zdjąc usisz użyc ściągacza. jak będziesz juz miał tuleje odkrytą przy zakładaniu sciągacza wlóż srut od łożyska między sciagacz a oparcie sciągacza na wałku żeby nie popsuc gwintu. łatwo ci nie zejdzie bo jak nie byla zdejmowana to troche mocno siedzi. ja zrobilem sciągaczz blachy 8mm cos na wzór sciągacza do drązków do poloneza. sprawdza się zarówno w dwójce jak i w 3-ce golfie. dobrze jest podciągnc srubę sciągacza i udeżyc młotkiem w tuleje o ile konstrukcja sciągacza na to pozwala. powodzenia