układ chłodzenia w vr6

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ZS12

układ chłodzenia w vr6

Post autor: ZS12 » pn lip 20, 2009 06:45

koledzy ogromna prośba o pomoc dokręcając przewód od alternatora omsknął mi się klucz i uderzyłem w plastikowy trójnik który idzie na wysokości miski olejowej wychodzi chyba z pompy wody i ułamałem go prośba aby ktoś napisał czy jeśli odkręcę pod cewką taki rozgałężnik to czy wyciągnę z pompy ten trójnik czy nie bo zaglądałem tam i nie łapię za bardzo jak on tam jest zamontowany

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » pn lip 20, 2009 08:10

Chodzi ci o rurkę wodną z korkiem spustowym do płynu i z króćcem do chłodniczki oleju. Rurkę da się kupić nową lub używaną, a wymontujesz ją odkręcając obudowę termostatu, czyli to na trzy śrubki pod modułem czy aparatem zapłonowym. Rurka trzyma się tylko na oringach gumowych.

ZS12

Post autor: ZS12 » pn lip 20, 2009 18:20

TAZ pisze:Chodzi ci o rurkę wodną z korkiem spustowym do płynu i z króćcem do chłodniczki oleju. Rurkę da się kupić nową lub używaną, a wymontujesz ją odkręcając obudowę termostatu, czyli to na trzy śrubki pod modułem czy aparatem zapłonowym. Rurka trzyma się tylko na oringach gumowych.
dzięki TAZ + dla ciebie i browarek jak się kiedyś spotkamy właśnie o to mi chodziło

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”