Problemy z odpaleniem jak sie rozgrzeje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy z odpaleniem jak sie rozgrzeje
Witam,
Mam taki problem ze rano albo jak jest zupelnie zimny to pali od razu ale jak sie rozgrzeje to mam problem z odpaleniem. Trzeba dluzej krecic i w ogole dluzej przytrzymac rozrusznik bo jak sie pusci kluczyk jak zaczyna lapac to gasnie. I po zapaleniu przez pierwsze pare sekund jak chce ruszyc to gasnie, musze dodac duzo wiecej gazu niz zwykle. Sytuacja sie stabilizuje po 10-15 sekundach.
MK3 1.6 ABU
Mam taki problem ze rano albo jak jest zupelnie zimny to pali od razu ale jak sie rozgrzeje to mam problem z odpaleniem. Trzeba dluzej krecic i w ogole dluzej przytrzymac rozrusznik bo jak sie pusci kluczyk jak zaczyna lapac to gasnie. I po zapaleniu przez pierwsze pare sekund jak chce ruszyc to gasnie, musze dodac duzo wiecej gazu niz zwykle. Sytuacja sie stabilizuje po 10-15 sekundach.
MK3 1.6 ABU
Jak mniałem kiedys MK2 1.8 LPG na gażniku to tez mi sie zrobiło że jak zimny to palił od razu a jak ciepły do troche dłużej było trzeba kecic rozrusznikiem i tez sie tak zastanawiałem co to może być, ale do dostał troche na trasie dwa razy po 800km i pózniej zimny czy ciepły palił od razu, poprostu był zamulony
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=219213
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- Respekt!
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja miałem to samo w swojej trójeczce . Zimny raz i zapalony, a ciepły to troszke dłużej, aż w końcu w ogóle nie odpaliłem. Co się okazało szczotki w rozruszniku były już starte i się zablokowały. Wymieniłem na nowe, poprawiłem trochę elektromagnez i teraz pali od razu czy zimny czy ciepły.
..:: GOLF V BLACK PEARL ::.. - viewtopic.php?f=90&t=475628" onclick="window.open(this.href);return false;
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
hall, cewka coś z tych rzeczy bym obstawiał
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo