Skrzynia Biegów!Slychac 5 bieg ale nie mocno?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia Biegów!Slychac 5 bieg ale nie mocno?
Witam!!Moge stac sie posiadaczem mk4 1,6 bena 1998 .ale zauwazylem ze podczas jazdy i wrzucenia 5 biegu delikatnie slychac jak by skrzynie nie ze wyje ale tak az piszczy cos podobnego po zagrzaniu slychac tez 4:/co moze byc przyczyna?malo oleju?dodam ze gdy sie zagrzeje ciezej wrzucaja sie biegi.Prosze o pomoc!Dziekuje i Pozdrawiam!
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR
- Kontakt:
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
kosmita18 Kolego zacznij od wymiany oleju. Na pewno nie bedzie tani. W przedziale 30-40 PLN za litr. Nie wiem ile wchodzi do mk4 i jaki olej to już w twoim zakresie żeby się dowiedzieć. Poszukasz po forum i coś znajdziesz a jak nie to google potrafia wszytko 
Jak skrzynia wyje (piszczy) to znak że jest w niej mało oleju i 5bieg się zaciera.( dlatego że jest umieszczony w górnej części skrzynie) Przy dłuższej trasie zębatka zrobi sie fioletowa i jak to bywa z rozgrzanym metalem zwiększy swoją objętość, a wtedy już biegu nie wybijesz ani nie wbijesz innego.
jeśli nie wyskakuje przy jeździe to jest jeszcze szansa na uratowanie jej chociaż na jak długo to nie wiem, ale wiem że naprawa skrzyni jest zajeb..... kosztowna. Dlatego lepiej szukać nowej (innej, używanej) skrzyni.
Jak wymienisz ten olej to napisz jaki efekt.

Jak skrzynia wyje (piszczy) to znak że jest w niej mało oleju i 5bieg się zaciera.( dlatego że jest umieszczony w górnej części skrzynie) Przy dłuższej trasie zębatka zrobi sie fioletowa i jak to bywa z rozgrzanym metalem zwiększy swoją objętość, a wtedy już biegu nie wybijesz ani nie wbijesz innego.
jeśli nie wyskakuje przy jeździe to jest jeszcze szansa na uratowanie jej chociaż na jak długo to nie wiem, ale wiem że naprawa skrzyni jest zajeb..... kosztowna. Dlatego lepiej szukać nowej (innej, używanej) skrzyni.
Jak wymienisz ten olej to napisz jaki efekt.