wolno wracający pedał hamulca i wpada do podłogi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
wolno wracający pedał hamulca i wpada do podłogi
Witam. We wtorek dostałem auto od szwagra zeby wymienic w nim hamulce. Wymieniłem:
-cylinderki tył, szczęki, bębny
-przód tarcze + zaciski
Wszystko odpowietrzone na nowym płynie hamulcowym Dot 4 Valeo
Występuje dziwny objaw jak jade ok 100km/h i nacisne hamulec to hamuje dobrze ale pedał wpada wolno do podłogi tzn nie ma takiego oporu że stop i koniec. Czy to pompa umiera ? Dodam że jak nacisne pedal na postoju to nie wraca od razu tylko tak "leniwie". Jeżeli ktoś się z tym spotkał proszę o pomoc. Dziękuję.
-cylinderki tył, szczęki, bębny
-przód tarcze + zaciski
Wszystko odpowietrzone na nowym płynie hamulcowym Dot 4 Valeo
Występuje dziwny objaw jak jade ok 100km/h i nacisne hamulec to hamuje dobrze ale pedał wpada wolno do podłogi tzn nie ma takiego oporu że stop i koniec. Czy to pompa umiera ? Dodam że jak nacisne pedal na postoju to nie wraca od razu tylko tak "leniwie". Jeżeli ktoś się z tym spotkał proszę o pomoc. Dziękuję.
Sebastian
Amator,nie amator...Moim zdaniem ,amator nie powinien się brac za naprawę hamulców,bo to układ bezpieczeństwa i może miec wpływ na czyjeś życie.
Nauczy się i w końcu sam dba o siebie...Bierze odpowiedzialność za swoje czyny,a forum jest po to,żeby pomóc i tak jest.
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
edzio gdybym nie miał pojęcia o naprawach samochodów to bym się za to nie brał więc jeżeli nie masz nic więcej do powiedzenia to zakończ swoje głupie OT na tym co napisałeś...
Byku21
Wycieków nie ma. Płyn nie kapie. Cylinderki tył nowe przód sprawne. Odpowietrzałem w kolejności od najdalszego koła od pompy. I teraz obstawiam że to najprawdopodobniej pompa. Mam rację ?
Byku21
Wycieków nie ma. Płyn nie kapie. Cylinderki tył nowe przód sprawne. Odpowietrzałem w kolejności od najdalszego koła od pompy. I teraz obstawiam że to najprawdopodobniej pompa. Mam rację ?
Sebastian
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przed wymianą też nie było ok bo praktycznie to auto nie hamowało tylko spowalniało stąd remont, teraz jest lepiej bo hamuje każde koło ale szwagier mówi że ostatnio pedał zaczął nisko "brać". No nic. Jutro przejze każde koło jeszcze raz czy nie ma wycieków i odpowietrzę a jak to nie pomoże to wymienie pompe i zobacze co to dało.
Dzięki Panowie za pomoc.
Dzięki Panowie za pomoc.
Sebastian