CYKANIE SPRAWNEGO PRZEKAŹNIKA POMPY PALIWA PASSAT B5

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pokerrafal
Nowicjusz
Nowicjusz

CYKANIE SPRAWNEGO PRZEKAŹNIKA POMPY PALIWA PASSAT B5

Post autor: pokerrafal » czw lip 09, 2009 18:41

WITAM

OD NIEDAWNA ZACZEŁO MI SIE DZIAĆ COS Z PRZEKAŹNIKIEM ZACZEŁO CYKAĆ W NIM I NA PRZEKRĘCONYM ZAPŁONIE KABLE OD WTRYSKIWACZY CHODZĄ TAK JAK BY COS SILNIK POMPOWAŁ.
DO TEGO CZASEM WSKAZUWKA OBROTOMIEZA IDZIE MI DO GÓRY GDY MAM WŁĄCZONY TYLKO ZAPŁON , CO ZA TYM IDZIE NIE ZAWSZE SIE SŁUCHA JAK ROBIE ROZRUCH CZASEM CIEZKO MU ZASKOCZYC TAK JAK BY NIE DOSTAWAŁ BENZYNY Z POMPY PALIWA

DODAM JESZCZE ZE JEŚLI WYJMĘ PRZEKAŹNIK TO WSZYSTKO JEST OK GDY PRZEKRĘCAM ZAPŁON

POJECHAŁEM NA SZROT PO PRZEKAŹNIK LECZ PO SPRAWDZENIU JUZ PARU OKOZAŁO SIE ZE KAZDY Z NICH CYKA.

U MECHANIKA POWIEDZIANO MI IZ PEWNIE COS JEST NIE TAK Z MASA BO PRZEKAŹNIK POWINIEN ROZŁĄCZAĆ SIĘ A TEGO NIE ROBI TYLKO CIĄGLE DOSTAJE NAPIECIE ALBO ZA DUZO MASY .

INSTALACJE LPG ZAŁOZYŁEM W TRAKCJE TEJ USTERKI BO W ZAKŁADZIE POWIEDIZELI MI ZE TO NIE PRZESZKADZA JEŚLI SAMOCHOD ODPALA.

TERAZ TEŻ SŁYCHAĆ CYKANIE Z KOMPUTERA OD GAZU :/

PROSZĘ O POMOC JEŚLI KTOŚ MA JAKIEŚ POMYSŁY ALBO PRZEŻYCIA Z TYM ZWIĄZANE .

MAM PROBLEM Z INTERFEJSEM W AUCJE WIEC KOMPUTER NIE PODPIOŁ SIĘ W WARSZTACIE KTORYM BYŁEM .

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » czw lip 09, 2009 22:15

Podlacz VAG i wagiem sprawdzisz prawidlowa prace przekaznika popy paliwa To mechanik powinien znac procedure tego sprawdzania Jak dlamnie to jest cos w istalaci to jest do sprawdzenia wszystko Masz morze jakies odciecie zaplonu Sprawdz czy niemasz wilgoci w skrzynce tam gdzie jest koputer silnika
Ostatnio zmieniony czw lip 09, 2009 22:17 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
artur1902
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: artur1902 » czw lip 09, 2009 22:21

sprawdź czy nie masz wilgoci także w skrzynce bezpieczników

Old volkswagen's never die...

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » czw lip 09, 2009 22:26

Tym bardziej jak niemorzesz podpioc VAG to sprawdz czy niemasz wilgoci