Co to za wyciek? Proszę o pomoc...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Grabnięty
Ma gadane
Ma gadane

Co to za wyciek? Proszę o pomoc...

Post autor: Grabnięty » wt cze 30, 2009 21:48

Witam, ostatnio Golfik zaczął się pocić w nieprzyjemnym miejscu, panowie czy to uszczelka pod głowicą??

Płynu trochę gubi... Proszę o pomoc.

Poniżej Foto:

http://i41.tinypic.com/acra77.jpg

http://i42.tinypic.com/2rf3jnm.jpg

Awatar użytkownika
jablonski89
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: jablonski89 » wt cze 30, 2009 21:51

na footo to uszczelka pod glowica. mowisz ze bierze plyn. a grzeje sie ??

VAG-COM oraz Poski VAG; sluze pomoca

Awatar użytkownika
bastek016
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: bastek016 » wt cze 30, 2009 23:29

to nie jest uszczelka pod głowicą mam to samo to jest simering walka rozrządu ja go wymieniałem ale mechanik zrobił to nie umiejętnie i leje się z powrotem , tylko jak go bardzo meczę a widzę że masz obudowę od rozrządu mokrą bo spływa z góry . Sprawdź w obudowie czy nie masz mokro bo może ci pasek przeskoczyć

Awatar użytkownika
boss999
...
...
Kontakt:

Post autor: boss999 » śr lip 01, 2009 07:16

witam
pewnie masz silnik ABU, może wyciekać z uszczelniacza wałka lub gdzieś z rogu uszczelki pod pokrywa zaworów, miałem coś podobnego

Awatar użytkownika
Grabnięty
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Grabnięty » śr lip 01, 2009 08:35

Jeśli chodzi o grzanie to nie jest źle... 90 stopni, w korku pod 100 ale załącza się wentylator i chłodzi do 90...

Ostatnio odebrałem go od mechanika, który wymienił rzekomo simering, z tym że jak wróciłem do domu od razu wyciek się pojawił...

boss999 jeśli chodzi o pokrywę zaworów jest tak uszczelniona ze nie ma bata żeby ciekło... silnik ABU.

No i to jest płyn chłodniczy...

ostatnio też nie miałem czasu jeździć, i wczoraj jak go odpaliłem trochę kopcił na biało... nie wiem czy pali płyn czy to przez pogodę wilgoć w układzie wydechowym?

Nie wiem już sam, czy targać głowice czy te simeringi jeszcze dać do innego mechanika...

P.S
Jak mniej więcej przedstawiają się koszty wymiany uszczelki + uszczelniaczy zaworów i innych rzeczy z tym związanych, które robi się od razu?
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 08:39 przez Grabnięty, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
boss999
...
...
Kontakt:

Post autor: boss999 » śr lip 01, 2009 09:29

witam jak płyn to na pewno z uszczelki pod głowica, bo z uszczelniacza wałka i uszczelki pokrywy to jedynie olej możne cieknąc. Koszty to mogą być rożne, jakie cześć kupisz, sam będziesz robił i w ogóle jak rozbierzesz to się okaże co dokładnie będzie potrzebne.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”