wymiana swiec??????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pawelcast
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

wymiana swiec??????

Post autor: pawelcast » śr cze 24, 2009 12:21

witam wszystkich przymierzem sie do wymiany swiec ale widze ze to nie jst takie latwe bo swiece znajduja sie pod korektorem i teras mam problem czy da sie je samemu wymienic czy musi to zrobic fachowiec bo z tego co wiem korektora lepiej nie dotykac co myslicie otym?? ma ktos jakie rady dlamnie z gory dziekuje

Awatar użytkownika
Jazz_Blue
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: wymiana swiec??????

Post autor: Jazz_Blue » śr cze 24, 2009 12:40

pawelcast pisze:witam wszystkich przymierzem sie do wymiany swiec ale widze ze to nie jst takie latwe bo swiece znajduja sie pod korektorem i teras mam problem czy da sie je samemu wymienic czy musi to zrobic fachowiec bo z tego co wiem korektora lepiej nie dotykac co myslicie otym?? ma ktos jakie rady dlamnie z gory dziekuje

Raczej CI nikt nie pomoże, bo nie wiemy nawet jaki masz silnik, "highl" jest to raczej wersja wyposażenia, a nie kod silnika...
Ostatnio zmieniony śr cze 24, 2009 12:41 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.

Luki987
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Luki987 » śr cze 24, 2009 12:43

Witam jak myślę to chodzi o diesla ja w swoim SDI sam wymieniałem i robiłem to też pierwszy raz podkręcałem wszystko i już , narazie już prawie rok i niema problemu. Tylko ja potrzebowałem długiego klucza nasadowego(dokładnie mówiąc rurkowego) do wykręcenia świec a tak to żadna filozofia jeśli wszystko skręcisz na swoje miejsce.

Awatar użytkownika
feniks
Forum Master
Forum Master

Post autor: feniks » śr cze 24, 2009 13:01

A mi się wydaje że o benzynkę 1.6SR typu AKL
jeśli tak to potrzebne dwa łamańce i nasadka, tylko przy wymianie 2 i 3 świecy trzeba na wtryski uważać, najlepiej całą listwę odpiąć

Obrazek

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » śr cze 24, 2009 13:17

Po wejściu w profil jest: 2 litry 116ps.
Kolega pomylił rubryki wyposażenia i silnika..

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

pawelcast
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pawelcast » śr cze 24, 2009 14:08

he he ale jestescie brutalni ha ha juz zmieniam ha ha

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”