światła awaryjne i oświetlenie wnętrza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Sokra
Nowicjusz
Nowicjusz

światła awaryjne i oświetlenie wnętrza

Post autor: Sokra » wt cze 23, 2009 11:20

Witam

Jestem nowym posiadaczem MK4 i narazie mam do rozwiązania takie dwa problemy:

1. awaryjne nie działają, bezpiecznik był przepalony ale po wymianie na sprawny dalej awaryjne nie działają. Jeśli uszkodzony jest przycisk na konsoli środkowej to czy jest jakaś szansa na samodzielną naprawę. Można jakoś zdiagnozować czy to ten przycisk jest problemem bez podłączania pod kompa ? Co może być jeszcze przyczyną braku awaryjnych. Kierunkowskazy działają.

2. Oświetlenie nie działa po otwarciu drzwi. włącznik jest zepsuty, może ma ktoś fotke jak to wygląda jak jest sprawny. Zawsze mogę zewrzeć odpowiednie piny i na stałe zrobić ze bedzie się świeciło przy otwartych drzwiach.

Obrazek

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » śr cze 24, 2009 12:22

Napisz czy działa ci podświetlenie w dzwiach wiesz ta lampka co oświetla chodnik i czy brzęczyk w kiczniku działa jak masz zapalone światła , wyłączony zapłon i wyjęty kluczyk i wreście otwarte drzwi... jak nie brzęczy i nie pali się światło w drzwiach i kabinie to padł mikrostyk w zamku lub dioda w instalacji ... Wielu to przerabiało i ja też... poszukaj na forum jest porada jak to zrobić...

...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Sokra
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Sokra » sob cze 27, 2009 09:53

Miałem przerwe w dostepie do netu wiec dopiero odpisuje.

Co do awaryjnych to juz działają okazało się ze bezpiecznik był przepalony heheh :blush: . Tylko teraz mam inny problem. Prawe kierunkowskazy raz działają a raz nie. Włączam prawe kierunki i przerywacz miga szybko a światła nie migają. Przejadę jakiś kawałek i działają normalnie. Lewe kierunki działają bez zarzutu. Co może być przyczyna manetka, zwarcie (jak tak to jak je sprawdzić),przerywacz kierunków w konsoli środkowej?? Żarówki w kierunkach sprawne ponieważ jeśli działa to wszystkie kierunki migają. Awaryjne sprawne.

Chyba będzie to jednak manetka. jak włączę światła drogowe to kierunek zaczyna działać, albo jak przycisnę manetkę troszkę do góry również kierunki zaczynają działać normalnie.
Jak dobrać się do manetki ??? trzeba zdejmować kierownice (jak zdjęć trójramienną) da się naprawić samodzielnie tą manetkę czy trzeba kupować drugą ??

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob cze 27, 2009 10:28 przez Sokra, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”