problem z wolnymi obrotami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

flex
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

problem z wolnymi obrotami

Post autor: flex » wt paź 18, 2005 17:47

Siemka
Posiadam golfa II 1,8 gti silnik KR .od pewnego czasu golfik gasnie nie ma wolnych obrotow czy to na zimnym silniku czy na rozgrzanym jak i na paliwie tak i na gazie. nie dzieje sie to caly czas ale w ostatnich dniach to sie nasililo. rowniez zauwazylem ze jak spadaja obroty to az do 300 ,400 a pozniej wracaja do normy (na gazie i na paliwi)
prosze o wskazówki

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » wt paź 18, 2005 20:14

Ja miałem kr i u mnie to był stabilizator biegu jałowego poprostu padł.Jest on przed aparatem zapłonowym jak stoisz przodem do auta zaraz przy kolektorze ssącym taka metalowa rurka z kostką.jak pamiętam są różne wtyki chyba dwa rodzaje i od innych modeli też pasują.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt paź 18, 2005 20:18

Można go sprobować przepłukać benzyną. U mnie to pomogło na parę tygodni ale potem to samo. Rozglądaj się za nowym, a żeby sprawdzić czy to napewno to pożycz sobie na chwilę od kogoś sprawny.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”