Smród spalenizny w środku golfa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Smród spalenizny w środku golfa
Jechałem wieczorem do sklepu i nagle zaczęło czuć jakby się coś paliło wyszedłem z auta i zobaczyłem że klocki hamulcowe się dymią ! co to może być
Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 18:52 przez Rakieta19, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak to co ? klocki Ci sie palaRakieta19 pisze:Jechałem wieczorem do sklepu i nagle zaczęło czuć jakby się coś paliło wyszedłem z auta i zobaczyłem że klocki hamulcowe się dymią ! co to może być
zdejmij koło ( na zimnych hamulcach !! ) zobacz czy klocki lekko chodza, w sensie czy lekko sie suwaja po prowadnichac, jezeli nie , to powinienes zdjac zacisk , wyczycscic porwadnice, zalozyc nowe blaszki ( jezeli takie masz zaciski , kosztuja pare groszy te blaszki) dobrze by było jakby powiedizal jaki masz silnik , jakie auto , z ktorego roku to by było wiadomo jakie masz hamulce.
Moze byc tak ze tłoczek masz zapieczony , ale jezeli tego sam nie robiles to jedz do mechanika. to tak na pierwsza porade, innych przyczyn nie widze, albo tłoczek, albo klocki zapieczone, raczej wiecej nic sie nie zdarza pozdro , owocnej naprawy
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!