Poradź cie odnośnie silnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fibolek

Poradź cie odnośnie silnika

Post autor: fibolek » wt paź 18, 2005 10:54

Mam problem posiadam Mk2 ze starym silnikiem RF wiem że to nie wiele ale czy da się z tym coś zrobić zby go polepszyć. Wiem że najlepszy byłby Swap na coś mocniejszego.Ale mi trochę żal bo trochę wpakowałem w ten motor tz wymiana uszczelek,planowanie głowicy,wymiana świec+kable,nowa pompa wodna,regenera gaźnika.co mogę z tym zrobić aha i jeszcze jedno mam dobitą skrzynię(synchronizatory) więć będę musiał ją wymienić i jakie koszty może ktoś z was już to robił-napewno.Po prostu czy coś kombinować z naprawą i wymianą popsutych elementów czy dać se spokój i zrobić Swap.a jeśli trafię na jakąś kupę co mi się po roku rozpadnie.Pomóżcie poradźcie Będę bardzo bardzo wdzięczny.

fibolek

Post autor: fibolek » śr paź 19, 2005 23:12

Mam skrzynię o początkowym numerze 020 czy nuszę taką samą wkładać? Bo słyszałem że jak się włorzy skrzynkę od mocniejszej fury to można stracić na momencie obrotowym czy to prawda?

fibolek

Post autor: fibolek » czw paź 20, 2005 23:35

Dzięki bardzo jak zdobęde kasę to tak zrobie.

[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 11:25 ]
Bo jeśli sypią mi się tylko dwa synchronizatory to muszę pomyśleć czy szukać pasującej skrzyni czy robić synchronizatory,najlepiej wyjąć i bejrzeć.Bo przecież najlepszy oryginał a jak mi druga po roku padni to co wtedy? znowu wydatek.Podejrzewam że to tylko synchronizatory nic poza tym od jedynki, dwójki i albo trójki albo czwórki zobaczę.a do silnika RF to raczej ciężko będzie bo ten motor produkowany był tylko przez rok.a jak wsadzę skrzynkę od mocniejszego motoru(na wtrysku) to moment obrotowy się zmieni i stracę.Pożyjemy zobaczymy może błędnie myślę,ale myślę.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”