Nie moge odpalić :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie moge odpalić :(
Mam problem z uruchomieniem silnika, ponieważ po przekręceniu kluczyka kontrolki na pulpicie lekko się zarżą a przy próbie odpalenia gaśnie wszystko i kasuje się nawet zegarek.
Wcześniej miałem problemy podczas jazdy zaczynał przerywać silnik szczególnie jak się nagrzał i przy skręcaniu kierownica. Czy według was problem leży w stacyjce ?
Wcześniej miałem problemy podczas jazdy zaczynał przerywać silnik szczególnie jak się nagrzał i przy skręcaniu kierownica. Czy według was problem leży w stacyjce ?
Sprubuj pokrecic na krotko Wez kawalek kabla jednym koncem do klemy plusowej drugim koncem do rozrusznika na ten cieki kabel I zobaczysz jaka bedzie reakcja w kreceniu Przy tej probie to bym podlaczyl miernik do aku jakie ma napiecie w trakcie krecenia Tak na marginesie to sprawdz jakie masz ladowanie
Zrobiłem tak jak piszesz wziełem kawałek gróbego kabla i przyłożyłem do tego cienkiego kabla co idzie od stacyjki na rozrusznik rozrusznik tylko tyknie i nie zakręci jak by był zablokowany. Napięcie krytycznie spadło z 11,8V do niecałych 2 V. Rozrusznik do wymiany czy da sie go naprawić ?jeryk10 pisze:Sprubuj pokrecic na krotko Wez kawalek kabla jednym koncem do klemy plusowej drugim koncem do rozrusznika na ten cieki kabel I zobaczysz jaka bedzie reakcja w kreceniu Przy tej probie to bym podlaczyl miernik do aku jakie ma napiecie w trakcie krecenia Tak na marginesie to sprawdz jakie masz ladowanie
Tak na marginesie powiedzcie mi jaki mam silnik bo niedawno go upiłem i nie jestem pewien czy to KR
Ostatnio zmieniony sob cze 20, 2009 15:33 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Podłączyłem prostownik i dałem "-" bezpośrednio na mase silnika ale bez zmian rozrusznik tylko wydaje dzwiek takiego stukotu i nie zakręci.
Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 13:01 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
zapalanie kontrolki gasną
Mam podobny problem, choć wydaje mi sie ze to nie wina akumulatora..
od ok roku mam ten sam problem, Podczas zapalania gasną kontrolki i zapale dopiero po mocny i gwałtownym przekreceniem do konca kluczyka wtedy kontrolki zaswieca..
od ok roku mam ten sam problem, Podczas zapalania gasną kontrolki i zapale dopiero po mocny i gwałtownym przekreceniem do konca kluczyka wtedy kontrolki zaswieca..