Różnice między rocznikami 93 i 97?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Tomski
Nowicjusz
Nowicjusz

Różnice między rocznikami 93 i 97?

Post autor: Tomski » pn cze 15, 2009 10:02

W moim golfie wyszła rdza na drzwiach przednich. Znalazłem ogłoszenie o ofercie sprzedaży golfa na części. Okazało się że wystawiony egzemplarz posiada obie pary drzwi, nawet w tym samym kolorze co moje auto. Sprzedawca zapewnia że drzwi są w dobrym stanie bez oznak korozji (chociaż kto wie może kryją już kilka warstw szpachli) i proponuje 200zł za szt. Problem w tym że musiałbym po nie jechać 50km i chcę się upewnić czy będą pasowały do mojego samochodu. Mój rocznik to 97, oferowany samochód na części to 93. Czy są jakieś różnice między tymi egzemplarzami? Czy występują jakieś różnice w drzwiach przednich z wersji 2 i 4 drzwiowej?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn cze 15, 2009 10:14

To znaczy nie bardzo rozumiem, od dwudrzwiowej wersji drzwi są zupełnie inne jak od 4 drzwiowej - dłuższe. Natomiast od auta z ta sama ilością drzwi (golfa III lub vento) beda pasować, mogą być pewne różnice, na przykład folia od wewnątrz zamiast pianki pod tapicerką, co jest nieistotne.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Tomski
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Tomski » pn cze 15, 2009 10:17

O to mi chodziło. Dzięki za szybką odpowiedź.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”