Obroty Silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obroty Silnika
Gdzie moge ustawic obroty silnika w Golfie II ? 89 rok, benzyna
Bo cos mi skoczyl samochodzic na szybkie obroty i nie wiem gdzie je zmiejszyc
Bo cos mi skoczyl samochodzic na szybkie obroty i nie wiem gdzie je zmiejszyc
- Paweł Marek
- V.I.P.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
po kodzie silnika bym doszedł dokładnie jakie ma regulacje, ma katalizator?, ile KM lub KW
Ostatnio zmieniony sob cze 13, 2009 18:06 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Wygląda jak mój PN, więc na temat skakania obrotów znajdziesz na tym forum mnóstwo lektury
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=51389&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=51389&start=0
IV VAG Meeting Bielawa 12-13.05.2012 viewtopic.php?f=53&t=435930&start=14#p5281815
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a gaźnik masz pod pokrywą filtru powietrza
IV VAG Meeting Bielawa 12-13.05.2012 viewtopic.php?f=53&t=435930&start=14#p5281815
- Paweł Marek
- V.I.P.
to jest RF, gaźnik Pierburg 2E2. Wolne obroty reguluje się śróbą z tyłu siłownika 3-położeniowego. Co zacz znajdziesz szukajką (niedmagania gaźnika Pierburg 2E2). I poczytaj zanim sam się zabierzesz za jakiekolwiek regulacje. Za obroty odpowiada masa elementów. Jeśli masz teraz tak koło 3 tysięcy obrotów/min. to pęknął lub wypiął się jeden z wężyków z tyłu gaźnika - wszystkie posprawdzaj
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
tak, dzisiaj patrzalem i gaznik mam Pierburg 2E
Tylko nie wiem jak wyglada ta sruba, ktora reguluje sie obroty silnika, gdzie ona dokladniej znajduje sie kolo gaznika ? lub jakies foto
Znalazlem fotke w necie i gaznik mam taki sam :
PS : A mam pytanie, do czego sluzy ta puszka zielona po lewej stronie ? bo mam ja pusta.
Tylko nie wiem jak wyglada ta sruba, ktora reguluje sie obroty silnika, gdzie ona dokladniej znajduje sie kolo gaznika ? lub jakies foto
Znalazlem fotke w necie i gaznik mam taki sam :
PS : A mam pytanie, do czego sluzy ta puszka zielona po lewej stronie ? bo mam ja pusta.
Ostatnio zmieniony ndz cze 14, 2009 10:00 przez Eros89, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
2E2 nie 2E. 2E to pierwszy człon symbolu taki sam dla wszystkich dwugardzielowych gaźników Pierburg z golfa. Sróba jest mniej więcej gdzie zaznaczyłeś ale z tyłu i nisko, na klycz chyba 13, na okrągłym urządzeniu zwanym siłownikiem 3-położeniowym. Puszka to rezerwuar podciśnienia do układu ssania. Trochę obsyfiony ten gaźnik, przydałoby się jakieś mycie i przegląd. Możesz pokręcić tą śróbą ale zapamiętaj jej obecne położenie, bo jeśli nie pomoże to wrócisz do wyjściowego ustawienia i poszukasz innej przyczyny złych obrtów (co jest baaaardzo prawdopodobne)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.