Lampy Tylne Golf V GTI USA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mlody1775
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Lampy Tylne Golf V GTI USA

Post autor: mlody1775 » sob cze 13, 2009 14:22

Witam wszystkich.Zakładam ten temat ponieważ nigdzie na forum nie mogłem znaleźć informacji dotyczącej wymiany lamp tylnych w golfie v GTI sprowadzonego z USA.Za kilkanascie dni przechodze przegląd i wiem ze na dzien dobry nie przejdę badania technicznego.Prosze o informację czy wystarczy wymienic same tylne lampy i włącznik swiatel,czy musze prowadzić całą wiązkę elektryczna??Jeżeli musze prowadzić wiązkę to czy zrobią mi to w autoryzowanym serwisie VW czy u normalnego elektryka??

Drugie moje pytanie to czy na takim przeglądzie doczepią sie do tego że mam xenony ale nie mam spryskiwaczy leflektorów??

Bardzo prosze o pomoc poniewaz zostalo mi malo czasu a nie znam sie na tym kompletnie.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » sob cze 13, 2009 14:27

Co do lamp to raczej sama wymiana ci pomoże, prawdopodobnie jest już potrzebna wiązka,wystarczy sam przełącznik świateł przeciwmgielnych bo chodzi ci pewnie o tylne światło przeciwmgielne?

Do spryskiwaczy sie nikt nie doczepi, jak już to do samych lamp, bo o ile pamiętam to lampy z USA mają inny promień i do xenonów raczej też sie to tyczy
Ostatnio zmieniony sob cze 13, 2009 14:29 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Lampy Tylne Golf V GTI USA

Post autor: doggie » sob cze 13, 2009 14:32

mlody1775 pisze:Witam wszystkich.Zakładam ten temat ponieważ nigdzie na forum nie mogłem znaleźć informacji dotyczącej wymiany lamp tylnych w golfie v GTI sprowadzonego z USA.Za kilkanascie dni przechodze przegląd i wiem ze na dzien dobry nie przejdę badania technicznego.Prosze o informację czy wystarczy wymienic same tylne lampy i włącznik swiatel,czy musze prowadzić całą wiązkę elektryczna??Jeżeli musze prowadzić wiązkę to czy zrobią mi to w autoryzowanym serwisie VW czy u normalnego elektryka??

lampy powinny pasować i nic nie trzeba prowadzić dodatkowo
Drugie moje pytanie to czy na takim przeglądzie doczepią sie do tego że mam xenony ale nie mam spryskiwaczy leflektorów??
mogą się doczepić, wymogi to spryskiwacze i samopoziomowanie

Awatar użytkownika
mlody1775
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mlody1775 » sob cze 13, 2009 14:32

Lampy przednie mam dostosowane do naszych wymogów.Ale chcialem sie upewnić o spryskiwacze.

A co do lamp tylnych to jesteś pewnien ze nie musze ciągnąc dodatkowych kabli??
Kumpel ma przy tylnych lampach 4 kable w wersji europejskiej a ja mam 3 kable w wersji USA.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob cze 13, 2009 14:34 przez mlody1775, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: doggie » sob cze 13, 2009 14:50

mlody1775 pisze: Kumpel ma przy tylnych lampach 4 kable w wersji europejskiej a ja mam 3 kable w wersji USA.
hmm, no to może być ciekawe, pewnie chodzi o inny sposób działania stop/kierunkowskazy dlatego w USA jest o 1 kabel mniej, a do tego najpewniej dojdzie potrzeba przeprogramowania sterownika, ale skoro tak to nie chcę cię wprowadzać w błąd

Awatar użytkownika
mlody1775
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mlody1775 » sob cze 13, 2009 14:52

No własnie dlatego potrzebuje zeby sie ktoś wypowiedział w tej kwestii kto juz miał moze u siebie taki przypadek i musial to zmieniać.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: doggie » sob cze 13, 2009 15:00

mlody1775, podpytaj w dziale "nasze auta" i oczywiście "Mk5", przejżyj tam wszystko bo są tam forumowicze, którzy mają wersję USA, np. alfonso

Awatar użytkownika
GMS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: GMS » sob cze 13, 2009 20:04

słuchaj przerabiałem wersje usa na europejską musisz wymienić lampy i wkłady elektryczne na żarówki dodatkowo musisz pozamieniać przewody w kostkach przy lampach i rzucić po jednym przewodzie do każdej lampy bo jest za mało na stany jest tylko 3 przewody, musisz też przekododowac sterownik dodatkowo jeszcze jak chcesz mieć przeciwmgielne tylne musisz wymienić włącznik swiateł na taki z taką opcją i trzeba tez puścić jeden przewód od włącznika do sterownika elektryką wnętrza chyba to wszystko tak z grubsza w sumie to prosta robota tylko z kodowaniem jest trochę zabawy bo jest już to długie i ciężko rozkminic o co tam chodzi
Ostatnio zmieniony sob cze 13, 2009 20:55 przez GMS, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”