Problem z centralnym zamkiem + montaż centralki do pilota

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gajos3
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z centralnym zamkiem + montaż centralki do pilota

Post autor: gajos3 » śr cze 10, 2009 18:08

Witam :pub:
Jestem tu nowy więc wybaczcie w razie jakiegoś nietaktu.
Przywitałem już się w specjalnym wątku.
Mam problem z centralnym zamkiem w Borze. Jest to CZ na kluczyk. Problem jest takie, że jak zamykam drzwi kluczykiem (bez znaczenia czy od strony kierowcy czy pasażera) to wszystkie drzwi się zamykają, tylko tylne lewe zamykają się i zaraz znów się otwierają i muszę zamykać je ręcznie.
Szukałem podobnego problemu, ale nie znalazłem. Jeżeli były już takie tematy to poratujcie linkiem koledzy. :pub:

Chciałem jeszcze zrobić CZ na pilota w Borze. Jaki zestaw najlepiej wybrać? Czy taki zwykły tani z allegro będzie dobry? Czy jeżeli zechcę scyzoryk to muszę wycinać z ori kluczka kawałeczek potrzebny do immo i wkładać go do scyzoryka?
Wersja wyposażenia najuboższa, nie mam elektryki ani nic, nie wiem czy immo jest. Rocznik 99.
Pomóżcie proszę. :pub:

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr cze 10, 2009 18:26

co do immo , to na pewno go masz , jeśli chodzi o samoczynne otwieranie się drzwi to zobacz sobie w gumową przelotkę między drzwiami a słupkiem , czy nie masz urwanego kabelka , widocznie centralka nie dostaje z tych drzwi sygnału , co do alarmu to wybierz taki co ma sterowanie centralnego plusem i żeby wyjście na kierunki miały dwa kable , nie jeden
Ostatnio zmieniony śr cze 10, 2009 18:27 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr cze 10, 2009 18:29

gajos3 pisze:Problem jest takie, że jak zamykam drzwi kluczykiem (bez znaczenia czy od strony kierowcy czy pasażera) to wszystkie drzwi się zamykają, tylko tylne lewe zamykają się i zaraz znów się otwierają i muszę zamykać je ręcznie.
poszukaj "mikrostyk", "oświetlenie wnętrza"...w FAQ jest kompletna porada.
gajos3 pisze:Chciałem jeszcze zrobić CZ na pilota w Borze. Jaki zestaw najlepiej wybrać? Czy taki zwykły tani z allegro będzie dobry?
Każdy będzie dobry tylko nie wiadomo ile podziała...ja kupowałem dwa podobne bajery i obydwa jeszcze działają:)
gajos3 pisze:Wersja wyposażenia najuboższa, nie mam elektryki ani nic, nie wiem czy immo jest. Rocznik 99.
Z tego co wiem immo było seryjnie, gdybyś chciał scyzoryk to pewnie trzeba kupić pastylkę i zakodować.

gajos3
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gajos3 » śr cze 10, 2009 18:34

Czytałem ten temat, ale nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie. Raczej są inne problemy opisane.
Qto pisze:Z tego co wiem immo było seryjnie, gdybyś chciał scyzoryk to pewnie trzeba kupić pastylkę i zakodować.
A nie da się jakoś tej pastylki wyciąć z ori kluczyka i wstawić do scyzoryka? W Punto tak robiłem i działało...

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr cze 10, 2009 18:42

gajos3 pisze:Cytat:

Czytałem ten temat, ale nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie. Raczej są inne problemy opisane
Może inne problemy, ale przyczyna ta sama, lub ewentualnie kabelek tak jak pisze miś fazi, ale w MK IV tak często padają krańcówki, że raczej na to bym stawiał.
gajos3 pisze:Qto napisał/a:
Z tego co wiem immo było seryjnie, gdybyś chciał scyzoryk to pewnie trzeba kupić pastylkę i zakodować.

A nie da się jakoś tej pastylki wyciąć z ori kluczyka i wstawić do scyzoryka? W Punto tak robiłem i działało...
Osobiście się w to nie bawiłem, na forum czytałem o tych pastylkach i kodowaniu, ale jak w innym aucie Twój sposób zadziałał to tutaj może też pyknie.

[ Dodano: 10 Cze 2009 18:43 ]
sprawdź jeszcze czy zapala się oświetlenie wnętrza po otwarciu felernych drzwi...kilka razy dla pewności.

gajos3
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gajos3 » czw cze 11, 2009 08:20

Czyli jeżeli oświetlenie się nie zapala to znaczy, że świruje krańcówka w tych felernych drzwiach tak?

Prosiłbym jeszcze o opinie ludzi co dostawiali pilot do CZ, jaki mają i czy są zadowoleni. :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”