Panowie mam takie pytanie czy moge sobie wymienic sam sonde czy potrzebny mi bedzie mechanik?? rozmawialem z mechanikiem to mowil cos ze po wymianie trzeba podlaczyc pod kompa i cos tam wgrac i pokasowac bledy, to prawda czy nabijal mnie w bambuko?? golf 1.6 8v. i czy moge kupic na allegro sonde za 115 zł ktora pasuje do mojego bo ten mechanik tez mowil mi ze sonda to 500zł.
za info dzieki z gory:)
Sonda lambda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
MzsterCzen
- Nowicjusz

Co on ściemnia ciebie sondę możesz se wymienić samemu , i śmiało kupić zamiennik za 130 zł , sonda to tylko impulsator , ma grzałkę i przekazuje impulsy i będzie ci tak samo śmigać jak ta oryginalna za 500zł chociaż oryginalne są chyba tańsze nawet.Ja na allegro bym nie kupował z tego względu e jak będzie DEATH sonda nie daj boże później znowu przesyłka i wydatek i czekać, ja zawsze kupuje u siebie w hurtowni na miejscu.
-
MzsterCzen
- Nowicjusz

Powiem ci tak w MK4 to niech się inni wypowiedzą , bo w MK3 wymieniałem u siebie sondę i nic nie trzeba było resetować tylko akumulator na noc odpiąłem w celu skasowania błędu obwodowego w tym przypadku sondy która była walnięta. Z wymianą sondy sobie poradzisz i zamiennik też będzie dobry uwierz mi dasz sam rade to jest proste.Ostatnio sąsiad pojechał swoim PEUGEOTEM do mechanika bo nie chcial abym ja mu auto zrobił , auto mu nie odpalało w ogóle , nie wiedział co jest , pozłem i zobaczyłem ze urwała mu sie blaszka ktora trzymała bezpiecznik do pompy bezpiecznik wchodził ale nie stykał ja mu mowie ze mu to zrobię za piwo a on mowi ze bym nie dotykal bo to PEUGOT i tzra do ASO jechac no i pojechał SKASOWALI go 500 zł , powiedzialie ze gdzies sie kabel przeral na wiązsce i musieli to dagnozowac oczywiscie nie powiedzieli mu gdzie to było i na tym się skończyło.
a ja sobie poszłem na piwko