Katalizator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Katalizator
witam,
mam pytanie w sprawie katalizatora
po czym sprawdzić ze jest on sprawny lub nie sprawny?
czy opłaca się go wycinać i wstawić rurkę czy strumienice?
czy po wycięciu go autko będzie głośniejsze?
jakie są plusy i minusy wycięcia katalizatora? i czy naprawdę warto?
mam pytanie w sprawie katalizatora
po czym sprawdzić ze jest on sprawny lub nie sprawny?
czy opłaca się go wycinać i wstawić rurkę czy strumienice?
czy po wycięciu go autko będzie głośniejsze?
jakie są plusy i minusy wycięcia katalizatora? i czy naprawdę warto?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
naprawde walniety kat powoduje brak mocy silnika i wkrecanie na obroty... mozna go sprawdzic np przy zmianie tłumika lub łaczki elastycznej wyciagajac go lub z rura widac mini kwadratowe otworki oczywiscie widac swiatło z drugiej strony przez nie...
-
szybciej leca tłumiki
głosniejsza praca wydechu
+
lepiej idzie auto
lepszy dzwiek wydechu
pewnosc ze kat nam sie nie stopi i zapcha
-
szybciej leca tłumiki
głosniejsza praca wydechu
+
lepiej idzie auto
lepszy dzwiek wydechu
pewnosc ze kat nam sie nie stopi i zapcha
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
ja jak wywalilem kata i wsadzilem strumienice imitujaca kata, zeby auto przeszlo przeglad, to myslalem ze mnie szlag trafi od tego brzeczenia, tak obrzydliwego brzedeku nie sposob opisac, wsadzilem teraz kata metalowego i duzo lepiej, poza tym auto lepiej sie zbiera na niskich obr w porownaniu ze strumienica..
no i z tylu nie smierdzi jak z fiata 125p
ale wy macie problemy z przegladami:)) bez przesady nie takie rzeczy sie latwilo:P moj juz dwa razy przeszedl przeglad bez kata:) diagnosta sie mnie pyta gdzie katalizator to mowie ze wyciety lol ) wycinajcie kata i wspawujcie rurke zwykla i bedzie malina:)
VW GOLF III GTI 2.0 16V+BLOS
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ty najpierw czytaj potem pisz . Nie rozmawiamy o silniku wysokoprężnym tylko benzynowym....wielblad2 pisze:eż w swoim wywaliłem kata i nie mam żadnych problemów z przeglądem -auto też nie dymi więc o co chodzi.
O ile w dieslu nie ma obowiązku posiadania kata, o tyle w benzynie jest , i każdy normalny diagnosta zwróci na to uwagę
- tattoo_men
- Mały gagatek
- Kontakt:
psotek, osobiście mam wycięty katalizator i wspawaną strumiennicę i nie narzekam autko lepiej się zbiera. A dla chłonnych wiedzy polecam artykuł
http://www.lakiernic.republika.pl/2/wydech.htm
[ Dodano: 26 Maj 2009 22:20 ]
fido, nie wiem co masz na myśli pisząc
http://www.lakiernic.republika.pl/2/wydech.htm
[ Dodano: 26 Maj 2009 22:20 ]
fido, nie wiem co masz na myśli pisząc
ostateczny dźwięk wydaj ostatni tłumik nie strumiennica. Strumiennica ma za zadanie przyspieszyć wylot spalin z układu wydechowego poprzez wprowadzanie ich w ruch rotacyjny a że jest teoretycznie przelotową rurą z wypukłymi łuskami to układ wydechowy będzie ciut głośniejszybiedny głos
haps pisze:ja jak wywalilem kata i wsadzilem strumienice imitujaca kata, zeby auto przeszlo przeglad, to myslalem ze mnie szlag trafi od tego brzeczenia, tak obrzydliwego brzedeku nie sposob opisac, wsadzilem teraz kata metalowego i duzo lepiej, poza tym auto lepiej sie zbiera na niskich obr w porownaniu ze strumienica..
chodzilo mi o to info ze niby brzeczy tez 1 raz slysze zeby przez wyciecie katalizatora bylo tak zle!! wiadomo glosniej troche ale to raczej nie szkodzi!!! o to mi chodzilo!!!
rozne sa opinie na temat strumienic, miejsce ktalizatora nie jest miejscem przystosowanym dla strumienicy.. ja kupilem sobie katalizator bosala, po odliczeniu vatu i podatku wyszedl mnie on 110zl wiec mysle ze cena zajeb_sta...
zamiast strumienicy lepiej wsadz tlumik przelotowy z firmy AWG-Polonez z olsztyna..ok 60zl
zamiast strumienicy lepiej wsadz tlumik przelotowy z firmy AWG-Polonez z olsztyna..ok 60zl