regulacja wolnych obrotów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
regulacja wolnych obrotów
Mam pytanie czy jest możliwa ręczna regulacja obrotów śilnika ,bo teraz mam 800 i trzesie a jak było 900 to ok.A jest tak od czasu montażu lpg.Gazownik stwierdził że to wina sil.krok ale przed montażem gazu obroty były stałe tz.900.A teraz po rozgrzaniu cały się trzęsie i nierówno pracuje.Rozkręcałem komore,sprawdzałem uszczelki ale niby wszystko w porządku.Odłączyłem akumulator żeby zresetować komp.I przy zimnym silniku wszystko jest ok tz.obroty są rowno 900 i silnik równo pracuje!PS. mk3 1,4 abd monowtrysk ,na gazie pracuje równo 950 inst 2 gen tommaseto.
Ostatnio zmieniony ndz paź 09, 2005 21:33 przez weteran, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
ja mam tez 1.4 z lpg monowtrysk.weteran pisze:Mam pytanie czy jest możliwa ręczna regulacja obrotów śilnika ,bo teraz mam 800 i trzesie a jak było 900 to ok.A jest tak od czasu montażu lpg.Gazownik stwierdził że to wina sil.krok ale przed montażem gazu obroty były stałe tz.900.A teraz po rozgrzaniu cały się trzęsie i nierówno pracuje.Rozkręcałem komore,sprawdzałem uszczelki ale niby wszystko w porządku.Odłączyłem akumulator żeby zresetować komp.I przy zimnym silniku wszystko jest ok tz.obroty są rowno 900 i silnik równo pracuje!PS. mk3 1,4 abd monowtrysk ,na gazie pracuje równo 950 inst 2 gen tommaseto.
na poczatku ( do 1000 km ) tez bylo wszystko troche nie rowno, obroty spadaly ponizej 800 i auto drzalo ale wszystko z czasem sie unormowalo. teraz mam na rozgrzanym miedzy 800 a 900 i wszystko chodzi super. daj mu czas. potem najwyzej bedziesz cos robil. powodzenia !
Mój ex-Parch : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=68377 ;-)