hamulce z golfa II GT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hamulce z golfa II GT
witam jak wyglądaja hamulce z golfa II GT przód i tył i z czego się składają. moze jakieś foty ktoś zapoda.
mam golfa II 1.3 nz i chciałem załozyc taki komplat,co mogę zostawić ze starych hamulców a co założyć z GT
mam golfa II 1.3 nz i chciałem załozyc taki komplat,co mogę zostawić ze starych hamulców a co założyć z GT
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z tego co pamietam w GT i w starych GTI srednica tarczy wentylowanej z przodu 239mm z jerzmem w zwrotnicy... w nowszych GTI 16v tarcze wentylowane 256mm( min felga 14") jarzmo przykrecane do zwrotnicy czyli inna zwrotnica.... to samo w g60 280mm tarcza i przykrecane jarzmo.. z tyłu w GT i GTI tarcze z tyłu...
czyli muszę brac z jarzmani i przekładac wszystko na przud bo z tyłu to na bank całośc do przekładki razem z czopem to juz wiem
moze jakieś foty ktoś zapoda
moze jakieś foty ktoś zapoda
Ostatnio zmieniony wt maja 26, 2009 13:30 przez thoudi78, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
Karol G60, jeśli kolega ma bębny z tyłu( a po 1,3 tego się spodziewał) to czop jest inny pod tarcze 
bębny

tarcze
[ Dodano: 26 Maj 2009 19:31 ]
jeśli chodzi o tylne zaciski to maja tłoczek o średnicy 36mm,GTI miały średnicę 38 mm
tarcze tylne średnicy 226mm
przód GT miały zaciski pod tarcze 239mm chyba wentyle.Zaciski wówczas MK2 ,więc identyczne co w większości słabszych Golfów w NZ prawdopodobnie były MKII ,w gaźnikowych 1,3 chyba zaciski mkI.
Jeśli tarcze były 256 mm to na bank nowe jarzma,a właściwie całe piasty.
Tył belka identyczna we wszystkich Golfach,jedynie w GTI były stabiliatory montowane.Można zastosowac jedynie nowe piasty tylne (czop) ,niestety potrzebne też inne linki ręcznego i przewody elastyczne hamulcowe

bębny

tarcze

[ Dodano: 26 Maj 2009 19:31 ]
jeśli chodzi o tylne zaciski to maja tłoczek o średnicy 36mm,GTI miały średnicę 38 mm
tarcze tylne średnicy 226mm
przód GT miały zaciski pod tarcze 239mm chyba wentyle.Zaciski wówczas MK2 ,więc identyczne co w większości słabszych Golfów w NZ prawdopodobnie były MKII ,w gaźnikowych 1,3 chyba zaciski mkI.
Jeśli tarcze były 256 mm to na bank nowe jarzma,a właściwie całe piasty.
Tył belka identyczna we wszystkich Golfach,jedynie w GTI były stabiliatory montowane.Można zastosowac jedynie nowe piasty tylne (czop) ,niestety potrzebne też inne linki ręcznego i przewody elastyczne hamulcowe
Ostatnio zmieniony wt maja 26, 2009 19:25 przez Leon_Wechtel, łącznie zmieniany 1 raz.
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
thoudi78, jeśli masz tarcze 239mm i zacisk z napisem z boku MKII to podejdą...ja z pełnych tarcz własnie przeszedłem na wetyle i do zacisku mkII spokojnie podchodzi to wszystko.Jeśli masz zacisk Girling to tarcza jest 256mm
w temacie o moim Golfie na ostatiej stronie chyba masz wygląd zacisku mkII
w temacie o moim Golfie na ostatiej stronie chyba masz wygląd zacisku mkII
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2009 12:30 przez Leon_Wechtel, łącznie zmieniany 1 raz.
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
thoudi78, jeśli masz zacisk typu VW I to chyba wystarczy sam zacisk,jeśli masz zacisk vw II to nic nie potrzebujesz....nie pamiętam jak wyglada zacisk vwI więc ewentualnie wklej fotkę tego co masz