Jak odciąć dopływ płynu do tylnej wycieraczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak odciąć dopływ płynu do tylnej wycieraczki
Witam. Ponieważ chce pozbyć się tylnej wycieraczki mam pytanie, co zrobić aby pompka nie pompowała płynu do tylnego spryskiwacza, ponieważ auta używa czasami żona nie chce żeby można było włączać tylny spryskiwacz manetka od środka, czy można go jakoś odciąć zeby przód pryskał a tył nie. Czy jest osobny bezpiecznik?
Ostatnio zmieniony wt maja 26, 2009 11:18 przez cylinder, łącznie zmieniany 2 razy.
-
piotrus23
proste przy pompce wychodzi wezyk który idzie do sprysku zaslep go albo przy samej pompce albo gdzies dalej jest jeszcze jedna opcja powinny byc dwa silniczki to poprostu odłacz wtyczke od tego co daje płyna na tylna szybe
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 15:00 przez piotrus23, łącznie zmieniany 1 raz.
cylinder daj to w tehcnicznym
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

MAPET pisze:cylinder daj to w tehcnicznym
dokładnie tak,a działa to tak że pompka ma lewe i prawe obroty, jeśli chodzi o zasilanie to musiał byś w manetce wypiąć pin który podaje napięcie na pompkę gdy uruchamiasz ją na tyłcylinder pisze:Pompka jest raczej jedna i od niej odchodza dwa wężyki, przypuszczam ze jeden od przodu drugi od tyłu chyba ze sie myle, lepiej było by odpiąć zasilanie a nie zaślepiać wężyk.
-
greg
misiek10111 pisze:jeśli chodzi o zasilanie to musiał byś w manetce wypiąć pin który podaje napięcie na pompkę gdy uruchamiasz ją na tył
czyli wsytarczyło by wypiąć pin z manetki, czy diode też montować?
[ Dodano: 25 Maj 2009 09:25 ]
Prosze moderatora o usunięcie któregos tematu, bo na drugiej stronie jest także mój ten sam temat, wiec sprawa rozpisywana jest na dwa posty.
-
greg
no to jak uruchamia się tył wycieraczkę?Zico63b pisze:Kombi/Variant ma spryskiwacz oraz wycieraczkę i układ jest dokładnie ten sam co w Hatchback/Limousine.
[ Dodano: 09-05-25, 17:25 ]
gotowecylinder pisze:Prosze moderatora o usunięcie któregos tematu, bo na drugiej stronie jest także mój ten sam temat, wiec sprawa rozpisywana jest na dwa posty.