przekaźniki swiateł pobierają prąd ....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
chosen
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

przekaźniki swiateł pobierają prąd ....

Post autor: chosen » wt maja 19, 2009 11:34

Jak wyzej, mam 3 przekaźniki, bo w krótkich w lewej strony nie trzeba było montowac.

Wszytskie MINUSY z przekaźnikow mam spiete w jeden kabel i jedną wtyczką podłącozne do klemu aku. Wszytskie PLUSy tak samo pod jedną wtyczke spiete i pod kleme aku.

I teraz tak, mialem problem po jak samochod postal 20h albo albo czasami krocej to nie moglem odpalić samochodu.. Zmienilem Aku na wiekszy, i co prawda ten lepiej trzyma, ale tez obserwuje spadki.
Otóz jak zostawie samochod wieczorem o przypuscmy 20 i sprawdze miernikiem ile ma, wteyd wychodzi jakeis 12,25V. Rano tj. ok godz. 10 sprawdzam i juz mam 12,04V... A gdy odepne minus tych przekaźnikow, napięcie na Aku samo powraca w gore....

Poprostu jesli odepne wieczorem przekaźniki z obwodu bo napiecie na aku sie nie zmienia...

Co jest przyczyna uciekania prądu?

Moje mk2 g60
viewtopic.php?f=87&t=402388" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt maja 19, 2009 12:00

może opisz dokładniej podłączenie plusów, a najlepiej daj schemat jak połączyłeś co to znaczy wszystkie, gdybyś dał wszystkie to byłyby aktywne przekaźniki cały czas i światła by nie gasły. Plusy od cewek przekaźników maja być pod kable plusowe świateł a plusy styków roboczych pod aku

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
chosen
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: chosen » wt maja 19, 2009 12:56

85 - plus 86 - minus 30 idzie do wtyczki, tzn przecietego kabelka od dlugich, a 87 do drugiego konca tego kabelka, czyli plusa po włączniku.

a przekaźnik mam taki zwykły gazowy, tj. 5 pinow - dodatkowy 87a ale jego nie uzywam.

Moje mk2 g60
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt maja 19, 2009 13:02

86 - zostaw na minusie jak jest
85 do przeciętego kabla żarówki (od strony skrzynki bezpieczników
30 plus
87 - do przecietego kabla żarówki od strony relektorów

Twoje podłączenie było całkiem złe i przekaxnik był cały czas wzbudzony czyli jego cewka troszku prądu papała.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
chosen
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: chosen » wt maja 19, 2009 13:16

Paweł Marek, got it. Dzieki

Moje mk2 g60
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”