Rozgrzane hamule co do jakiej temperatury

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Cin
Nowicjusz
Nowicjusz

Rozgrzane hamule co do jakiej temperatury

Post autor: Cin » pn maja 18, 2009 21:46

Witam czy po przejechaniu 10km w mieście dużo świateł i hamowaniu powinna być gorąca
( ciężko było utrzymać a wiedz niemożliwe) nakrętka półosi do piasty?? Ostatnio wymieniałem łożysko i z ciekawości pomacałem z drugiej strony co nie wymieniałem jest tak samo?? Czy do wymiany klocki ale jeszcze trochę ich jes t?? Czy to normalna sprawa?? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Beszczyk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Beszczyk » pn maja 18, 2009 22:00

Chyba to normalne zjawisko. tarcze bardzo szybko się nagrzewają a metal też bardzo szybko przewodzi ciepło .po ostrej jeździe zdarza się że felgi są też gorące :grin: Ale niech się wypowiedzą inni :chytry:

Awatar użytkownika
Jesionvr6
...
...
Kontakt:

Post autor: Jesionvr6 » pn maja 18, 2009 22:21

tak bardzo szybko sie grzeja hamulce w mk3 szczegolnie te najmniejsze 239 mm za malo wydajne co do masy auta a od tego wszystkie elementy ktore maja styk z hamulcami sie beda grzac

Obrazek

Cin
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Cin » pn maja 18, 2009 22:53

Pewnie jescze to ze mam załozone 14" stalówki i chłodzeni tarcz jest ograniczone. Mam pytanie odnośnie klocka zewnętrznego jesli dobrze wydedukowałem od jest dociskany przez jazmo zacisku czy moze sie myle?? A jesli tak to czy przy pewnej grubosci klocka jazmo nie bedzie tarło o tarcze?? Pozdrawiam i thx za odpowiedzi

Awatar użytkownika
Beszczyk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Beszczyk » wt maja 19, 2009 10:32

:bajer: Nie ma takiej możliwości , w żadnym wypadku.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”