Witam,
Zacznę od początku, bo wcale nie jestem pewna czy powodem mojego problemu jest tylko rozrusznik. Parę miesięcy temu (kiedy skradziono mi torebkę z kluczykami i papierami od auta) poprosiłam kolegę o pomoc z zabezpieczeniem auta, ten stwierdził, że odpali bez kluczyków. Odpalił na kable, ale coś nie do końca było jak powinno, np. światła świeciły się tylko postojowe, a gdy dojechał na miejsce (niewielką odległość) dymiło spod maski.
Kolega stwierdził że zepsuł rozrusznik. Kupił używany z jakiegoś rozbitego golfa, który podobno przejechane miał 15tys. Teraz auto przy starcie potrafi zgasnąć, a rozrusznik dalej pracuje i nie chce odpalić. Nie wiem czy to przez to ale bardzo szybko pada mi akumulator. Teraz pomimo naładowania akumulatora samochód nie chce odpalić. Po przekręceniu kluczyków nic się nie dzieje, nawet nie zapalają się kontrolki.
Po tej wymianie rozrusznika, kiedy pierwszy raz mi się to stało, że zgasł i nie chciał zapalić, zadzwoniłam po mechanika, by odholował mi auto, ale zanim dojechał udało mi się uruchomić samochód, mechanik go wziął do siebie i stwierdził, że jest sprawny. Niestety nie jest, bo teraz już w ogóle nie da się go uruchomić. Czy może mi ktoś pomóc?
Problem z rozrusznikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z rozrusznikiem
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2009 09:07 przez Nekusna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
To_mas
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
bielsko biała ??Skąd: Bielsko
napisz dokładnie co to za silnik masz w tym autku
golf mk3 i przejechane 15 tyś eheeeeee na pewnoNekusna pisze:który podobno przejechane miał 15tys.
[ Dodano: Pon Maj 18, 2009 23:36 ]
nie rozumiem tutajNekusna pisze:Teraz auto przy starcie potrafi zgasnąć, a rozrusznik dalej pracuje i nie chce odpalić.
odpalasz auto ono zaraz po odpaleniu gaśnie, a rozrusznik kręci cały czas ? nie przestaje jak puścisz kluczyk ?
Niestety, tak jak pisałam:
Jeden mechanik stwierdził że padł mi całkiem ten rozrusznik, inny twierdzi, że źródło problemu może być przy stacyjce (nie potrafię go powtórzyć, dla mnie to zielona magia). Stwierdził, że na miejscu go odpali, jak nie to weźmie go na lawetę...Teraz pomimo naładowania akumulatora samochód nie chce odpalić. Po przekręceniu kluczyków nic się nie dzieje, nawet nie zapalają się kontrolki.