Wycieraczki- praca ciągła

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

eventfo
Nowicjusz
Nowicjusz

Wycieraczki- praca ciągła

Post autor: eventfo » ndz maja 17, 2009 17:22

Witam, od niedawna posiadam Trójkę w kombi JOKER i mam problem z wycieraczkami przedniej szyby. Z tylnymi już się zapoznałem co prawda nietypowe rozwiązanie:(
Manetką mam jakby dwie pozycje: do góry to praca wycieraczek tyle ile trzymam, na dół to jak już się zapoznałem z tematów programowanie. A ja się pytam czy jest PRACA CIĄGŁA wycieraczek no i jeszcze szybsza.
Bardzo dziękuję z góry za pomoc bo mam zagadkę, a może tak ma być i już...:(
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
carrion
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: carrion » ndz maja 17, 2009 18:00

Obrazek

To powinno pomóc. Chcąc mieć szybszą pracę wycieraczek, dźwignię dajesz do góry i zaraz na dół. Przerwa między tymi dwiema czynnościami będzie odstępem między pracą wycieraczki.

[ Dodano: 17 Maj 2009 18:02 ]
Generalnie by mieć pracę ciągłą wycieraczek, dźwignię dajesz na pozycję nr 2 (wg rysunku).

eventfo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: eventfo » ndz maja 17, 2009 18:16

Dzieki bardzo, tylko kurcze u mnie jakby nie było pozycji 2, a pozycja 1 to działa tylko jak przytrzymuje dzwignię... Nie wiem może poprzedni właściciel zmienił tylko po co i co to za model przełącznika?
Ale wizualnie nie widać żeby było coś złamane albo przestawione.
Może jeszcze ktoś się z czymś takim spotkał
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
carrion
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: carrion » ndz maja 17, 2009 18:19

Powiem tak: powyższy skan jest z instrukcji mk3 hatchback 3D/5D. Może w Variantach jest inaczej, ale szczerze wątpie...

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz maja 17, 2009 18:53

We wszystkich wersjach Golfa 3, ale nawet nie tyko "3", jest zawsze tak samo. Jeśli dźwignia nie pozostaje w pozycji 1 lub 2 a także 3 - diagnoza jest prosta: uszkodzenie zatrzasku w przełączniku. Można próbowac rozebrać i naprawiać według opisów z internetu, bądź też wstawić nową lub używaną.

eventfo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: eventfo » ndz maja 17, 2009 19:12

Tak,tak będę musiał tak zrobić bo praca ciągła jest jednak potrzebna. Najgorsze że nie widać tam żadnych zmian technicznych czy też ułamań.
W każdym bądź razie dzięki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”