Problem z czujnikiem prędkosci obrotowej G28

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lukaszmacher
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z czujnikiem prędkosci obrotowej G28

Post autor: lukaszmacher » ndz maja 17, 2009 14:05

Witam
Mam problem z moim passatem b5 1.6 benzyna + gaz,rok1999,mianowicie autko zaczeło ostatnio zle palic,stał sie mulasty i wogóle niechciał wchodzic na obroty,kolega wpioł komputer i pokazało błąd czujnik prędkosci obrotowej G28 brak sygnału,wymieniłem ten czujnik i wszystko było ok,ale po przejechaniu ok 30 kilometrów powrócił problem i znowu podpielismy kompa i pokazało ten sam błąd i wymieniłem ten czujnik w sklepie na nowy bo myslałem ze to wina czujnika ale po zamontowaniu i przejechaniu ok 30 kilometrów 3 czujnik znowu został uszkodzony,co może byc przyczyną tego ze czujniki ulegają uszkodzeniu po paru kilometrach????czyzby było gdzies zwarcie i pali ten czujnik???dodam ze zamontowany został poprawnie za kazdym razem,prosze o pomoc i z góry dziękuje

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » ndz maja 17, 2009 14:26

zamiennik czy oryginał?

https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

lukaszmacher
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lukaszmacher » ndz maja 17, 2009 16:14

Najpierw założyłem czujnik z EPS poniewaz znajomy mówił ze to dobra firma ale jak padł po 30 kilometrach to kupiłem oryginał i też padł i czy może to być jakies zwarcie ze po załozeniu czujnika wytrzymuje on trase góra 40 kilometrów i znowu tosamo,co to może być i gdzie szukac??????w cz\ym szukac bo kupie nastepny czujnik i napewno podnie skoro już 3 czujniki padły w ciągu 3 dni,prosze o pomoc

[ Dodano: 17 Maj 2009 22:18 ]
podszedłep przed chwilą do auta i nagle wszystko ok samochód smiga,co to może byc ???czyzby jakas wtyczka???
Ostatnio zmieniony ndz maja 17, 2009 18:31 przez lukaszmacher, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”