Buczenie pomocy ja już nie wiem co jest
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Buczenie pomocy ja już nie wiem co jest
A więc zacznę od tego że 300 km od miejsca zamieszkania pojawiło się takie buczenie gdzieś z napędu , cała podłoga latała , Auto przyjechało do Łodzi na kanał, prawy wewnętrzny przegub był luźny , szpilki można było palcami dokręcać ale się trzymał, myślałem że to układ różnicowy się posypał kupiłem używaną skrzynię bo w mojej łożysko wyciskowe było do wymiany i synchronizatory 2 ,3 .Zmieniłem skrzynie całe kompletne sprzeczko , biegi wchodzą idealnie łożyska wyciskowego nie słychać wszystko gra ale buczenie nadal jest , nie ma już wibracji na podłodze , został też wymienny przegub wew, bo miał luzy , buczenie słychać po przekroczeniu 40 km ale ciszej , na luzie też . Podniosłem auto z lewej z prawej lewarkiem odpaliłem auto 1 2 3 bieg z prawej strony słychać to buczenie z lewej nie że tak powiem to już zostaje tylko łożysko w kole?
Ostatnio zmieniony sob maja 16, 2009 19:10 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- speeder
- Użytkownik

- Kontakt:
no to bedzie tylko i wylacznie lozysko
tu musisz poznac ze sluchu ktore wyje. mozesz tez przejechac sie pare kilometrow bez mocnego hamowania i potem zobaczyc jak sie nagrzaly kola. to w ktorym bedzie padniete lozysko bedzie cieplejsze od innych tylko uwazaj zebys sie nie poparzyl:)
moj mk3 GTI 20 jahre: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=223042&postdays=0&postorder=asc&start=0 zapraszam do oceny i komentowania :)
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
grandilodz
zobacz czy przy skrecaniu w jedna strone to bardziej wyje które jest bardziej obciązone , w prawo skrecasz to lewe łozysko wyje itd. Albo podjedz na stacje diagnostyczna, tam maja takie maszynki rozpedzajace koło na lewarku , nie musisz auta odpalac zeby Ci nie zakłócało nic. Tam wyjdzie dokladnie ktore koło wyje
zobacz czy przy skrecaniu w jedna strone to bardziej wyje które jest bardziej obciązone , w prawo skrecasz to lewe łozysko wyje itd. Albo podjedz na stacje diagnostyczna, tam maja takie maszynki rozpedzajace koło na lewarku , nie musisz auta odpalac zeby Ci nie zakłócało nic. Tam wyjdzie dokladnie ktore koło wyje
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
zapraszam do mnie na diagnostyke , bo widocznie ty tylko znasz badziewne.wojtas46 pisze:Po to jest na forum żeby nie jeżdzil najakies badziewne stacje diagnostyczne
A to ze jest na forum to co ? kazdy z nas jest wrozka ? jak mu mówia jak ma sprawdzic łozysko to sobie chłopak sprawdzi i nic wiecej , nikt mu nie pojedzie nie oceni swoim uchem itd , a na diagnostyce za pare zł bedzie mial 100% pewnosci czy to jest łozysko ,
ty pewnie tez wszystko tez robisz sam, sam ustawaisz geometrie bo przeciez jestes na forum a na badziewne stacje po co jechac nie ?
zrozum ze ni wszystko wyjdzie tak ot sobie na forum, czasem trzeba jechac gdzies gdzie maja sposób i molziwosc zeby to sprawdzic. Ciekawe jak sprawdzisz ile masz % skutecznnoscie amorków, jak masz ustawione swiatla itp.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- grandi
- Lord GTI

CZyli objaw typowego łożyska
- grandi
- Lord GTI

Luzu nie ma ale jak podniosłem auto 1 2 3 bieg w kabinie słychać buczenie