reczny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
adi088
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

reczny

Post autor: adi088 » sob maja 16, 2009 17:26

witam
reczny mi sie ze tak powiem zastal (tarczowka). nie chce sie ruszac tam w zacisku (tam gdzie zaklada sie linke) ruszalem za ta blaszke tuklem mlotkiem i delikatnie rozruszalem ale czy to sie rozrusza jeszcze bardziej bo palcami za bardzo nie chce sie ruszac :(
a moze lepjej rozebrac caly zacisk?? da sie to jakos naprawic??
a moze to juz szmelc i trzeba kupic nowy :(

Karol G60
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Karol G60 » sob maja 16, 2009 17:34

da sie rozebrac i zrobic..... trzeba wyjac tłoczek w srodku jest seger wyjac go( bardzo ciezko) wyczyscic zmienic gumki z zestawu naprawczego bo jest kupic... jesli tulejka jest ok to nasmarowac złozyc i bedzie chodzic... jest sporo pracy przy tym z kilka godzin nawet.. mozna tez taki dostac po regeneracji około 100zł kosztuje zacisk..

Awatar użytkownika
speeder
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: speeder » sob maja 16, 2009 19:14

mialem to samo. po puszczeniu recznego lewe kolo mi nadal trzymalo. wez sprobuj go rozruszac porzadnie. gora dol i nie delikatnie tylko tak zeby to chodzilo. grubym srubokretem gdzies tam zaprzyj i pchaj do gory i na dol. mozesz troszke polac DOTem albo wd40 psiknac. powinno sie to rozchodzic. u mnie dalo to rade i nie musialem nic rozbierac

jak masz czas, to oczywiscie lepiej rozebrac i zregenerowac ale od ciebie zalezy czy chce ci sie z tym babrac.

jak ci sie to juz rozchodzi to tylko w jedna strone powinienes pchac (na dol chyba) a w druga juz ma samo odbijac.
Ostatnio zmieniony sob maja 16, 2009 19:16 przez speeder, łącznie zmieniany 1 raz.

moj mk3 GTI 20 jahre: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=223042&postdays=0&postorder=asc&start=0 zapraszam do oceny i komentowania :)

Karol G60
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Karol G60 » sob maja 16, 2009 19:16

speeder pisze:mialem to samo. po puszczeniu recznego lewe kolo mi nadal trzymalo. wez sprobuj go rozruszac porzadnie. gora dol i nie delikatnie tylko tak zeby to chodzilo. grubym srubokretem gdzies tam zaprzyj i pchaj do gory i na dol. mozesz troszke polac DOTem albo wd40 psiknac. powinno sie to rozchodzic. u mnie dalo to rade i nie musialem nic rozbierac
można i tak robić,,,, ale jak robić to robic raz a dobrze....

Awatar użytkownika
speeder
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: speeder » sob maja 16, 2009 19:21

tez wychodze z takiego zalozenia, ale niestety czasem jest tak ze masz miec autko gotowe na zaraz a problem wychodzi za 5 minut wyjazd. ja juz nie mialem czasu na rozbieranie wszystkiego wiec poszedlem na skroty. a reczny teraz dziala bardzo dobrze, wiec kto powiedzial ze jest zrobione zle? :bajer:

moj mk3 GTI 20 jahre: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=223042&postdays=0&postorder=asc&start=0 zapraszam do oceny i komentowania :)

Awatar użytkownika
tylny
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: tylny » sob maja 16, 2009 19:50

Sporo różnych drobiazgów do mk2 ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”