[MK2] Zegar - działa, nie działa, działa, nie działa ...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Robs
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

[MK2] Zegar - działa, nie działa, działa, nie działa ...

Post autor: Robs » śr paź 05, 2005 20:14

Witam wszystkich. Mam problem z zegarem tzn: czasami działa a czasami nie, działa głównie wtedy gdy chodzi silnik choć nie zawsze, czasami po wyłaczeniu silnika działa jeszcze ok 15 min czasem 30min. Prąd dochodzi do zegarka cały czas nawet po wyjęci kluczyków. Ogólnie w efekcie po wejściu do auta muszę zawsze robić synchronizację zegarków a czasami nawet w trakcie jazdy. Już nie wiem czy to zegarek czy może jednak gdzieś podłączenie zawodzi.
Pozdr all.

greg

Post autor: greg » śr paź 05, 2005 20:29

podejrzewam, że nie łaczą ci kabelki już w samym liczniku - a propo zegarek analog czy cyfrowy?? Jeśli analog to rozebrać zegary i sprawdzić podłaczenie - bo tu powinna być przyczyna

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Siara » śr paź 05, 2005 21:05

Jezeli prad dochodzi caly czas do zegarka a jednak sie wyłancza to znaczy ze uszkodony jest sam zegar,a teszta ok. Rozkrec licznik i sprawdz czy jakis przewód nie jest luzny lub urwany.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 05, 2005 21:25

Miałem w jettcie ten sam problem. Zaczął sie stopniowo, najpierw gdy akumulator był słabszy, potem już po każdym wyłączeniu silnika i zostawieniu auta na noc. Potem zbledły cyferki. Sądze że to zegarek pada. Auto 20 letnie było.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Buli1984
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Buli1984 » czw paź 06, 2005 09:14

Miałem taki objaw w analogu. Auto stało miesišc przy temp. -15 i przez jakiœ czas się spoŸniał. Po ok. 2 tygodniach jazdy pracował normalnie i tak jest do dziœ. Moim zdaniem to wina słabego akumulatora, jeœli masz analoga oczywiœcie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”