alarm w mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gumi1982
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

alarm w mk2

Post autor: gumi1982 » pt maja 08, 2009 15:29

Witam. Mam problem z alarmem w mk2 golf 1.8 gti 1989. Zamontowany nie fabrycznie alarm Clifford sprawia mi problemy. Mianowicie włączył się pewnej nocy i nie mogłem go wyłaczyć, wiec przeciołem kabel idacy do 'glosnika' pod maską. po ponownym podłączeniu zgodnie z kolorami alarm nie zadziałał. Nie działa centralny zamek, a po przekreceniu kluczyka zapalaja sie kontrolki na desce rozdzielczej ale rozrusznik nie... :bigok: Czy ktos może mi pomuc??

Prosze o pomoc. Obrazek

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pt maja 08, 2009 16:11

Alarm padł albo się zawiesił. Albo go wywal, albo poszukaj dokumentacji w necie i sprawdź, czy nie da sie go jakoś zresetować. A odpięcie akumulatora nie pomaga? Czy włączył sie,bo akumulator był słaby?

gumi1982
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: gumi1982 » sob maja 09, 2009 18:23

akumulator jest ok. podmienilem nawet z passata. i nic alarm nie dziala. sprawdzalem baterie w pilocie tez dobre. próbowalem sciągać kleme i podłączać tez nic. moglbys mi podpowiedziec jak odłączyć alarm? z góry dziekuje.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » sob maja 09, 2009 19:54

Może w ten sposób: znajdujesz diodę ostrzegawczą alarmu i po kabelku znajdujesz centralkę alarmu. Rozbierasz centralkę i oddzielasz z wiazek przewody z niej wychodzace.Patrzysz które z przewodów z centralki są wlutowane w kable kierunkowskazów ( prawdopodobnie w wiązce po lewej stronie nadwozia) , odcinasz je i izolujesz przewody instalacji. odcinasz zasilanie i masę, również izolując, wkońcu znajdujesz grube przewody idące w odciecie zapłonu, pompy paliwa itd, odnajdujesz miejsce rozcięcia fabrycznej wiązki i ją łączysz po staremu.

gumi1982
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: gumi1982 » ndz maja 17, 2009 14:01

Dziekuje serdecznie za podpowiedz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”