witam, mam taki problem przestał działać silnik szybra tzn po wciśnięciu przycisku słychać tylko takie charakterystyczne dla prądu "pyk", więc wymieniłem silniczek, który otworzył mi dach z wielkim oporem (tzn otwierał się po parę cm i stawał),a ale już nie zamknął, znowu usłyszałem delikatne "pyk" i po silniczku. Nie wiem co z tym zrobić bo nie będę kupował trzeciego silniczka bo sądze że to nie jego wina tylko coś z elektryką. Najlepsze jest to że jak wyjąłem silniczek z szybra i jak nim trochę wstrząsnąłem to zaskoczył na chwilkę. Jeśli chodzi o prowadnice to napewno jest z nimi wszystko ok, dach nie ma nigdzie żadnych oporów został przesmarowany solidnie. Był bym bardzo wdzięczny za jakąś podpowiedź i rozpiskę pinów z silniczka bo musze go teraz rozłożyć i naprawić.

.
Aha dodam jeszcze że silniczki sprawdzane były w drugim aucie w którym dach działa bez zarzutów i przed włożeniem do auta z usterką działały dobrze, potem wsadziłem do felernego auta, padły, więc zpowrotem do dobrego i tam już też nie chodzą.