Jaka grubośc nowych klocków na tył? 12 czy 17mm?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaka grubośc nowych klocków na tył? 12 czy 17mm?
W xiędze pisze że nowe klocki z blachą mają 12mm a na allegro klocki mają aż 17mm - no i nie wiem czy mi się zmieszczą?
Proszę o info od kogoś kto zmieniał ui siebie klocki na tyle. Ewentualnie na co zwrócić jeszcze uwagę przy wymianie tarcz bo mam ABS - czy są specjalen tarcze do tego?
Pzdr!
Proszę o info od kogoś kto zmieniał ui siebie klocki na tyle. Ewentualnie na co zwrócić jeszcze uwagę przy wymianie tarcz bo mam ABS - czy są specjalen tarcze do tego?
Pzdr!
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
klocki grubości 17mm są przeznaczone do nowszych modeli -np Audi A3,Golf mk4...
kształtem sa podobne ale juz grubsze...do mk2 o raz mk3 sa potrzebne klocki o grubości 15mm...Te klocki 17mm są do innych zacisków (takich jak maja np mk4)więc do tamtych wejdą.
Jeśli chcesz szukac różnic to wejdz sobie na www.sklep.intercars.com.pl i poszukaj referencji p Ferodo FDB1788 (17mm) oraz FDB 541(15mm) i zobacz sobie do jakich aut pasują
roger18sx, wybacz ale nie wiem o co chodzi z tymi wkładkami do ABS?
Pierścień ABS nie ma nic wspólnego z grubością klocków.Jest od wewnętrznej strony jeśli dobrze pamiętam osadzany albo na piaście albo na wieńcu tarczy.Jest ze sporym zapasem odległości do klocka.
AndreasN1, jeśli chcesz odpowiednie klocki do mk3 to kup te o grubości 15mm.(sam sprzedaję częsci to wiem jak minimalne róznice mają wpływ na dobór części)
[ Dodano: 05 Maj 2009 23:34 ]
kształtem sa podobne ale juz grubsze...do mk2 o raz mk3 sa potrzebne klocki o grubości 15mm...Te klocki 17mm są do innych zacisków (takich jak maja np mk4)więc do tamtych wejdą.
Jeśli chcesz szukac różnic to wejdz sobie na www.sklep.intercars.com.pl i poszukaj referencji p Ferodo FDB1788 (17mm) oraz FDB 541(15mm) i zobacz sobie do jakich aut pasują
roger18sx, wybacz ale nie wiem o co chodzi z tymi wkładkami do ABS?
Pierścień ABS nie ma nic wspólnego z grubością klocków.Jest od wewnętrznej strony jeśli dobrze pamiętam osadzany albo na piaście albo na wieńcu tarczy.Jest ze sporym zapasem odległości do klocka.
AndreasN1, jeśli chcesz odpowiednie klocki do mk3 to kup te o grubości 15mm.(sam sprzedaję częsci to wiem jak minimalne róznice mają wpływ na dobór części)
[ Dodano: 05 Maj 2009 23:34 ]
może wklej jakieś zdjęcie bo sprzedałem setki klocków i nie widziałem żadnych pierścieni na nichroger18sx pisze:sciagasz specjalny pierscien z nacieciami i zakładasz na nowa tarcze i jest ok.
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]