Witam
Otóż mam taki oto problem, że podczas przyspieszania, szczególnie przy wyższych obrotach, silnik wydaje dziwny dźwięk. Nie ma stabilnego, płynnego dźwięku zwiększania się obrotów, tylko taki jakby przerywany. Co ważne samochodem nie szarpie i płynnie przyspiesza (chyba że jest to niewyczuwalne), jednak taki dźwięk się wydobywać raczej nie powinien i wydaje mi się że nie jest to prawidłowa praca silnika.
Jeden z mechaników powiedział mi że tak to jest jak w aucie nie ma katalizatora, a wg mnie to g**** prawda, bo miałem już auta, w których katalizator ktoś wyciął i takiego dźwięku nie wydawały. Ciężko mi opisać dźwięk jaki wydaje auto, jest to tak jakby takie szybkie pyrkotanie. Żadnych innych objawów nie zauważam, czasem zarzuci obrotami na jałowym, ale bardzo rzadko. Jeśli to pomoże to jutro nagram dźwięk z przyspieszenia auta i zamieszczę, no chyba że ktoś zna rozwiązanie bez potrzeby umieszczania zapisu dźwiękowego
Nierówna praca przy przyspieszaniu, dziwny dźwięk silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- 18damian18
- Mały gagatek

- Kontakt:
Dziwne to jeżeli nie szarpie i nie przerywa, a dzwięk nie jest "płynny". Może mechanik ma rację w tym wypadku. Może siektoś wypowie z takim samym silnikiem i też bez kata.
Ostatnio zmieniony śr kwie 29, 2009 00:12 przez 18damian18, łącznie zmieniany 1 raz.