Pytanie odnośnie zwężek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
GarageBoy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Pytanie odnośnie zwężek

Post autor: GarageBoy » ndz kwie 26, 2009 22:03

Witam, mam pytanie może troszku głupkowate, ale kolega mi je zadał i nie wiedziałem jak na nie odpowiedzieć :crazy:

Mianowicie gościu w Hondzie ściągnął jakąś zwężkę w kolektorze dolotowym i jego autko zaczęło lepiej śmigać :bigok:

I tu rodzi się pytanie, czy w jakiś vw coś takiego też istnieje (pomijając oczywiście zwężki w obudowie filtra powietrza)???

Czy to tylko japońce tak mają :smoke:

Awatar użytkownika
sewooo
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sewooo » ndz kwie 26, 2009 23:04

GarageBoy, jest montowana taka zwężka ale tylko w momencie kiedy masz instalacje gazową za miast podkładki z tworzywa montują gazownicy nad przepustnicą -taką aluminiową zwężkę przez którą podaje się gaz, ma mniejszą średnice niż gardziel - taka podstawka. a tak to raczej oryginalnie nie ma zwężek no chyba że w innych silnikach chociaż w to wątpię bo w jakim celu auto miało by mieć oryginalnie wkłądane jakieś zwężki - mówie o samochodach cywilnych dajmy na to gardziel masz 70mm średnicy to po co miałby ktoś wkładać zwężki jakoś to sie kupy nie trzyma.

Awatar użytkownika
bacik
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bacik » ndz kwie 26, 2009 23:06

cos chyba kolego pokreciłeś z tymi zwezkami jezeli zwęzysz dopływa powietrza tym bedzie słabszy

Obszywanie Kiertownic gałek zmiany bieógw i innych. BRY NA MASKE Obszyte kierownice gąłki i inne
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=247787

Awatar użytkownika
GarageBoy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: GarageBoy » pn kwie 27, 2009 00:24

No właśnie o to chodzi, że jak jest zwężka to autko mułowate :bigok:
Przeglądałem forum hondy i u nich w jakimś tam silniku coś takiego jest montowane seryjnie pomiędzy przepustnicą i kolektorem (jakaś podkładka), ale teraz nie mogę tego znaleźć :crazy:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”